Son Güncelleme: 13 Şubat 2017 11:21 Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Tıp ve Mühendislik Fakülteleri arasında yapılan protokol kapsamında uygulanan proje ile İlçelerde bulunan 142 okulda toplam 840 öğrenciye Çölyak taraması yapılacak.
İlçe proje yürütme sorumluları ile yapılan toplantıda sağlığın önemini ve sağlığa verdikleri desteği dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerin görevi çocuklarımızın sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için gereken tüm tedbirleri tam ve zamanında almaktır.
Bu çerçevede bugüne kadar konunun ilgili taraflarıyla çalışmalarımızı her zaman öncelikli olarak değerlendirdik. Gerek Üniversitemiz gerekse Tıp Fakültemiz devamlı surette yanımızda ve destekçimiz oldular. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın şahsında tüm akademik kadromuza, ayrıca ‘Okul Çağı Çocuklarında ÇÖLYAK hastalığı Sıklığının Araştırılması’ projemizde taramayı yapan Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba: “Projenin birinci etabında il merkezimizde bulunan 74 okulda toplam 755 öğrencimize tarama yapıldı. Çocuklarımızdan 2 tanesi pozitif 15 tanesi şüpheli çıktı. Bu öğrencilerimizin kesin tanılama ve tedavi süreçleri Tıp Fakültesi hastanemiz tarafından takip edilmektedir. İlçelerimizde yapılan tarama testinde de pozitif çıkan öğrenciler olursa onların kesin tanılama ve tedavi süreçleri de üniversite hastanemiz tarafından yapılacaktır.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





Çorumlu öğrenci LGS’de tam puan aldı
Çorum BİLSEM’den Türkiye ikinciliği
Okul koridoru sergilere ev sahipliği yapıyor
Çorum’a 9 yeni okul açılıyor
Hitit’de yapay zeka uzmanları yetiştirilecek




