Son Güncelleme: 18 Eylül 2014 12:54 
İskilip Belediyesi, ilçede doğum öncesi faktörlerden kaynaklanan engelli doğumları en aza indirmek için başlattığı çalışmada sona geldi. 18 Yaş üstü tüm bayanların bu konuda eğitilerek bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan proje; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı kapsamında sunuldu.
Yaklaşık bin 250 anne adayına ulaşmayı başaran İskilip Belediyesi şehir merkezinde ve köylerde düzenlediği etkinliklerle anne adaylarına doğum öncesinde engelliliğe neden olan faktörler hakkında uzman hocalar tarafından seminerler verdi. Verilen seminerlere katılan vatandaşlara yazılı ve görsel kaynaklarda dağıtıldı.
Projenin kapanış toplantısı ise İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Burada konuşma yapan Proje Koordinatörü Şaban Balcı, projenin İskilip ve köylerinde akraba evliliği, yanlış beslenme, benzer sebepler ve bilinçsizlikten kaynaklanan engelli doğumların en aza indirilmesi ve önlenmesi amacıyla hazırlandığını aktararak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca engelli vatandaşlarımızın desteklenmesi, eğitilmesi, sosyal hayata entegrasyonları ile ilgili son yıllarda öncülük ettiği çalışmalar sonuç vermiş ve toplumda sorumluluk bilinci gelişmiştir. Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz” projesi bu amaçla hazırlanmıştır. Engelli doğumların önlenmesi için son derece önemli olan evlilik öncesi ve gebelik sürecinde kadınların bilinçlendirilmesine son derece titizlik gösterilmiş, gerek Toplum Sağlığı merkezimizin hekimleri, gerekse sağlık görevlilerimiz bu kapsamda olan hanımlara gerekli bilgi aktarımında bulunmuşlardır” dedi.
Proje kapanış toplantısında anlamlı bir konuşma yapan İskilip İlçe Milli Eğitim Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, engelli doğumların önlenmesi için en önemli faktörün bilinçlendirme ve eğitim olduğuna dikkat çekerek belediyenin hazırladığı “Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz” projesinin son derece önemli ve başarılı bir çalışma olduğunu kaydetti.






Çorum’da aranan 24 şahıs yakalandı
Çorum’da Bedesten Şenlikleri düzenlendi
Öğrenciler serada kuşkonmaz yetiştiriyor
Traktör kazasında genç kız hayatını kaybetti
Çorum heyetinden Bakan Çiftçi’ye ziyaret




