ÇORUM TİME

Ak Parti basına ekonomik darbe vurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek kamu kurumlarının gazete alımının ve ilan vermesinin yasaklanmasını Meclis’te yaptığı konuşmada eleştirdi.

Ak Parti basına ekonomik darbe vurdu!
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
22 Mayıs 2024 - 11:29
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2024 11:29

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek kamu kurumlarının gazete alımının ve ilan vermesinin yasaklanmasını Meclis’te yaptığı konuşmada eleştirdi. Tahtasız, “Yirmi iki yıldır basın ve ifade özgürlüğüne darbe üstüne darbe vuran AKP iktidarı, sözde tasarruf tedbirleriyle basına bir de ekonomik darbe vurdu” dedi. Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek basın organlarına reklam verilmesinin ve kamu kurumlarına günlük gazete alınmasının önünün kesildiğini hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda şunları söyledi:

BÖYLE BİR KARARI ALSA ALSA AKP ALIRDI

“Böyle bir kararı alsa alsa okumaya düşman, basından rahatsız, eleştiriden korkan AKP iktidarı alırdı. Alınan bu yanlış karar pandemiden bu yana ekonomik sıkıntıları atlatamayan yerel basının kapısına kilit vuracaktır. Yerel ve yaygın tüm gazetelere ve internet haber sitelerine 2024 yılında verilecek resmî ilanların toplam tutarı 4 milyar civarında. Bu rakamın tamamı kamudan çıkmadığı gibi büyük bir kısmı KDV, vergi ve sigorta gibi yollarla kamuya geri dönüyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz.’ diyen AKP iktidarı halkın haber alma özgürlüğünden tasarruf etmeye, gazeteleri kapatmaya ve işsiz gazeteciler ordusunu çoğaltmaya çalışıyor. Yerel basının idam fermanı niteliğindeki bu karardan vazgeçilmelidir. Yaşasın bağımsız, kalemini satmayan özgür basın.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ

Jojobet GirişJojobet GirişJojobet Güncel Girişcasibom