Son Güncelleme: 10 Ekim 2014 09:27 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nün ürün güvenliği konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak için hazırladığı çalışma kapsamında il il dolaşan mobil bilgilendirme aracı Çorum’da da tanıtım yaptı.
Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Enerji Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yer aldığı ‘Türkiye’de Enerji Verimli Cihazların Piyasaya Dönüşümü’ Projesi ile en az enerji tüketen elektrikli ev aletlerinin piyasaya dönüşümünü hızlandırarak konutlardaki enerji tüketimini azaltmanın hedeflendiğini söyledi.
Ürün güvenliği konusunda üç konu hakkında kısaca bilgiler veren Muhsin Dere, CE işaretinin ürünün güvenli olduğunu anlamak için görülmesi gerektiğini, asansörlerde yeşil kırmızı ve sarı etiketlerin bulunduğunu yeşil etiket yok ise asansörlerin kullanılmaması gerektiğini ve TV’lerde, buzdolabı, çamaşır makinesinde görülen A veya A++ gibi işaretlerin de ürünün daha az enerji tükettiğini ve verimli olduğunu gösterdiğini vurguladı.
CE işareti güvenlik işaretidir. Ürünler ile ilgili pasaport niteliği taşıyan ürünün güvenli olduğunu belirten işarettir. Tüm sanayi ürünlerinde oyuncaklardan beyaz eşyaya kadar çeşitli sanayi ürünlerinin tamamında bulunması gereken CE işaretidir. Ürünün güvenli olduğunu anlamak için CE işaretini görmemiz lazım.
İkinci olarak asansörler son dönemde kamuoyunu bir hayli ilgilendiriyor. Asansörlerin her ay aylık bakımlarının bina yöneticileri tarafından yaptırılması, yıllık muayenelerinin belediyelerle yapılan protokoller kapsamında muayene kuruluşları tarafından yapılması önem arz etmektedir. Asansörlerde yeşil, sarı ve kırmızı etiketleri görmeniz gerekir. Bunlara dikkat etmenizi özellikle rica ediyoruz. Asansörlerde yeşil etiket yok ise bu asansörleri kullanmamalısınız.
Asansörlerde bu güvenlik işaretlerinin olmasını sağlayacağız dedi.





Jandarma ekipleri trafik eğitimi verdi
Osmanlı yemeklerinin yapımını öğrendiler
Babacan Çorum’da basın toplantısı düzenledi
Dev kaya restoranın içine düştü!
Çorum’da tarihe iz bırakanlar anlatıldı




