Son Güncelleme: 11 Ekim 2014 14:01 
Osmancık’ta üç bloktan oluşan yüksek öğrenim öğrenci yurdu tamamlanmak üzere. Ak Parti Çorum milletvekili Dr. Cahit Bağcı’nın girişimleri ile 2012 yılında Koyunbaba mahallesindeki 880 ada ve 1 parseldeki 15866 m2 arsa üzerine inşa edilen Osmancık Yüksek öğrenim öğrenci yurdu üç bloktan oluşuyor. 2013 yılında ihale edilen ve inşasına başlanan Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdu 500 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanarak yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Dr. Cahit Bağcı Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdunun Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine yüksek standartlarda hizmet vereceğini söyledi. Türkiye’de öğrenci yurtlarının 2000 li yılların ortalarına kadar koğuş sistemi ile hizmet verdiğini kendisinin de öğrencilik yıllarında koğuş sistemi ile yurtlarda kaldığını ifade eden Bağcı; Ak Parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti.
Osmancık yüksek öğrenim öğrenci yurdunun toplam üç bloktan oluşan yerleşkesinin iki plan kız ve erkek öğrenci yurtları ve üçüncü blok ise sosyal donatımlar olarak projelendirildiğini, çevre düzenlemesinin de yapılacağını belirten Bağcı, Projenin 150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere toplam 300 öğrenci kapasiteli olduğunu ve gerektiğinde kapasite artırımı ile 400 öğrenciye kadar hizmet verilebileceğini söyledi.
Bağcı, Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmancık Yüksek öğrenim Öğrenci yurdunda kablosuz internet bağlantısı, alanlara ve branşlara göre uygun çalışma ve etüt odaları, modern yemekhane, dinlenme odaları ve kütüphane gibi donanımlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. Yurdun önümüzdeki günlerde Çorum’a ziyareti gerçekleşecek olan Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından; Osmancık Gençlik Merkezi ve diğer ilçelerimizdeki inşası tamamlanan yatırımlarla birlikte açılışının yapılarak yarınlarımız olan gençlerimize hizmet vereceğini de belirtti. Bağcı; “Yurdun açılması ile birlikte Osmancık’ta yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorunu ortadan kalkacaktır.” Dedi.





31 yaşındaki genç hayatına son verdi
Çorum FK evinde taraftarını sevindirdi
Kontrolden çıkarak tarlaya uçtu!
Devrilen otomobildeki karı koca yaralandı
Tırın çarptığı genç kadın öldü




