Son Güncelleme: 7 Şubat 2015 11:48
Çorum Milönü Vakıfbank Şubesi’nin kapatılacağına yönelik çıkan haberler üzerine bölge esnafı AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti.
Milönü esnafı; başta Demiryolu projesinin yatırım programına alınması olmak üzere Çorum’a yapılan hizmet ve katkılarından dolayı Uslu’ya teşekkür ederek, ” Çorum bu dönemde büyük değişim ve gelişime uğradı, bizler de fazlasıyla bu gelişimden gerekeni aldık. AK Parti döneminde hizmetimize açılan Vakıfbank Milönü Şubesi’nin başka bir yere taşınmaması için desteklerini bekliyoruz” dedi.
Ziyarette Milönü esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Uslu, “geçtiğimiz Eylül ayında Vakıfbank Milönü Şubesi’nin taşınmasını ben engellemiştim. Belli ki size söylenmedi. Oysa bu sürecin ekonomik anlamda iyi değerlendirilmesi gerektiği de söylenmişti. Aracılar size belirtmemişler. Şimdi yeniden ilgileneceğiz. Beni bu kararın daha çok siyasi yanı ilgilendirir. Yoksa ticari faaliyetlerin yönü, yeri, miktarı bizim dışımızdadır. Umarım Milönü’nün cazibe merkezi olarak kalmasına ve Ekonomik hareketliliğe halel gelmeyecek bir çözüm bulunacaktır” dedi.
Öte yandan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Milönü Vakıfbank Şubesi’nin yerinde kalacağını açıklamış, beyanatlar yerel gazetelerde yer almıştı. Uslu, “Çorum Milönü Vakıfbank Şubesi’nin kapatılacağına yönelik çıkan haberlerle üzerine Vakıfbank yetkilileri ile görüşen Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Şubenin kapanması söz konusu olmadığını, şimdilik yerinde kalacağını belirterek, “Banka şubesi Bahabey gibi popüler bir caddeye taşınabilir ama Milönü halkının ve esnafının konuyu sahiplenmesi halinde banka kriterleri uygulanarak yerinde kalması da sağlanabilir. Adres değişikliği ile şube kapanması farklı şeylerdir. Kapanacak şeklinde bir spekülasyon doğru değildir” demişti.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





Türk Yıldızlarından Çorum’da görsel şölen
Aile Festivali’nde bir araya geldiler
Doğa severlerin Hitit Yolu yürüyüşü başladı
Çorum’da organik çöpten elektrik üretiliyor
Çorum FK adını finale yazdırdı




