ÇORUM TİME

MÜZELER MÜDÜRÜ BU İLÇEMİZE HAYRAN KALDI

MÜZELER MÜDÜRÜ BU İLÇEMİZE HAYRAN KALDI
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
02 Mayıs 2015 - 19:32

Son Güncelleme: 2 Mayıs 2015 19:32 iskilip belediyesi recep çatma (2)

iskilip belediyesi recep çatma (5)

iskilip belediyesi recep çatma (4)

iskilip belediyesi recep çatma (3)Tanzim ve teşhir projesi tamamlanan İskilip Belediyesi Etnografya Müzesinde incelemelerde bulunmak üzere hemşerimiz Sanat Tarihçisi Arkeolog Ali Kılcı beraberinde Sanat Tarihçisi, Halı-Kilim Uzmanı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Müdürü Suzan Bayraktar, Yüksek Mimar, Restorasyon Uzmanı Mehmet Emin Yılmaz, İnşaat Teknikeri Sedat Şahin Belediye Başkanı Recep Çatma’nın konuğu olarak İskilip’e geldiler.

ETNOGRAFYA MÜZESİNDE İNCELEME YAPILDI

Etnografya Müzesinde uzun süre teknik incelemelerde bulunan uzman heyet müzenin kısa sürede ziyarete açılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Recep Çatma ile görüş alış verişinde bulundular. Müzenin önümüzdeki aylarda ziyarete açılmasının önünde her hangi bir engel olmadığını belirten misafirler çalışma ziyaretinin ardından İskilip Ulu cami, Restorasyonu devam eden Şeyh Yavsi ve Kazasker Cami ile Restorasyon kapsamına aldırılan Hacı Mürsel Camiinde de incelemelerde bulundular.

YAZMALI KONAK VE KRAL MEZARLARI ZİYARETİ

Misafirler İskilip gezisi kapsamında Çatalkara Sanat Evini ve Sanat evinde açık olan fotoğraf sergisini, Yazmalı Konağı, Kral Mezarlarını, çarşı ve arastaları gezerek Belediye Başkanı Recep Çatma’dan bilgiler aldılar.
İncelemelerini tamamlayan teknik heyet İskilip’in önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyelin en verimli şekilde değerlendirilmesi için desteklerinin devam edeceğini, Belediye Başkanı Recep Çatma’nın gayret ve kararlılığını takdirle karşıladıklarını belirttiler.

BAŞKAN MİSAFİRLERİNDEN MEMNUN AYRILDI

Gezi sonrası bir süre İskilip Belediyesi Kent Arşivi ve Araştırma Merkezinde çalışan Müzeler Müdürü Suzan Bayraktar, hemşerimiz Ali Kılcı ve Restorasyon uzmanları akşam saatlerinde İskilip’ten ayrıldılar. Belediye Başkanı Recep Çatma “Ziyaretlerinden ve değerli görüşlerinden istifade ettiğimiz Müzeler Müdürü Sayın Suzan Bayraktaroğlu’na, desteğini her zaman devam ettiren İskilip gönüllüsü Ali Kılcı kardeşimize ve teknik heyete katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ

Jojobet GirişJojobet GirişJojobet Güncel GirişMarsbahis Girişcasibom