Son Güncelleme: 26 Kasım 2016 11:55 Turgut Özal İş merkezi Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile partili kadınlar katıldı. İl Kadın Kolları Üyeleri, “Şiddete Hayır” konulu bir drama gösterisi yaptı. Daha sonra ise Kadın Kolları tarafından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu.
Programa konuşmacı olarak katılan İl Vaizi Necla Yılmaz ile Pedagog Gül Elmas, “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” konusunda birer sunum yaptılar. Programın açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, “Kadına karşı şiddet, evrensel bir sorun olarak karşımızda duruyor. Dünyada bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişiler tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59’dur” dedi. Demir, AK Parti hükümetinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların hak ettiği değeri bulması ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.
Meryem Demir, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün yaşadığımız dünyada en büyük sorunlarımızın başında şiddet geliyor. Kadına karşı şiddet ise maalesef daha büyük paya sahip. Kadına karşı şiddet, evrensel bir sorun olarak karşımızda duruyor. Dünyada bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişiler tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59’dur. Hükümet olarak ilk günden beri yürütülen politikaların başında kadına karşı şiddet sorunu vardır. Bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Ve kalıcı çözümlerle daha sağlıklı bir toplum oluşması hedeflenmiştir. Eğitimde kız ve erkek çocukların okur yazarlık oranını yüzde 100’e çıkarmayı ve de ortaöğretime geçiş oranını artırarak eğitim seviyesini yükseltmek hükümetimizin önem verdiği bir projedir. Ancak şaşırtıcı bir gerçek olarak konuşmamın başında bahsettiğim Birleşmiş Milletler raporuna dönmek istiyorum: Raporun devamında şiddet oranlarının refah ve de eğitim seviyesi yüksek olan Danimarka, İsveç, İzlanda, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bu durum gösteriyor ki kadına karşı şiddet sorunu eğitim seviyesinin ve ekonomik gelişmişliğin yüksek olmasıyla ilişkili değil. Sorun, çok daha kapsamlı ve mücadelesi zor bir problem olarak karşımızda duruyor. Hükümetimiz, bu sorunla ilgili 2003-2011 yılları arasında kadın haklarını güçlendiren yasaları çıkarttı.
Medeni Kanun, İş Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nu değiştirdi ve kadın erkek eşikliğini sağlamak devletin anayasal görevi haline getirildi. 2011 yılında Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadele ve önleme konusunda Avrupa Konseyi Sözleşmesini imzalayan ilk ülke oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadına karşı şiddete yönelik mücadele için yaptığı çalışmalar arasında 2015 yılında 71 bin polis, 33 bin din görevlisi eğitimden geçirilmiştir. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokoller imzalanıp yurt genelinde daha sağlıklı bir toplum oluşturulması için eğitimlere hız verilmiştir. Bu ve daha sayamadığım tüm projeler ve özverili çalışmalar sonucunda bugün ülkemizde kadına karşı şiddetin azaldığını, bu konuda farkındalık oranlarının arttığını görmekteyiz. Daha güzel bir Türkiye için çalışmalarımıza Çorum AK Parti Kadın Kolları olarak devam edeceğiz. Gerek zihnen, gerek bedenen, gerekse duygusal açıdan şiddete maruz kalmayan mutlu ve huzurlu bur toplum için var gücümüzle çalışacağız.”
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.