ÇORUM TİME

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
22 Eylül 2014 - 14:56

Son Güncelleme: 22 Eylül 2014 14:56 AW198199 AW198199Samsun ve çevre illerde ikamet eden atanamayan branş öğretmenleri, bir araya gelerek eylem yaptılar.
Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum illerinde ikamet eden ve yıllardır atamaları yapılmayan öğretmenler, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda buluşup burada eylem yaparak, seslerini duyurmak istediler. Ataması yapılmayan öğretmenler adına basın açıklamasında bulunan ve 3 yıldır atama bekleyen Türkçe öğretmeni Erhan Dönmez, “Bu 40 bin atama ve adaletsizliğe branş öğretmenlerinin dur deyişidir. Bu bir yoklamadır. Bu yoklama memleketin her köşesinde ataması yapılmayan öğretmenlerimizin gözyaşıdır, çığlığıdır. Bu çığlığa kulak verin. Çünkü bu çığlık memlekete sevdalı, bu memleketin geleceğini inşa etmek için canla başla çalışan, kaderine küstürülmüş ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadıdır” dedi.
Öğretmenler yerlere attıkları okudukları kitapları daha sonra da okumaları için milletvekillerine göndereceklerini söylediler. 13 yıldır atanamayan Almanca öğretmeni Fatma Baştuğ, yetkililere seslenerek, artık branş öğretmenlerini gözardı etmemelerini istedi. Ellerinde dövizler, pankart açıp slogan atan öğretmenler daha sonra 19 Mayıs Bulvarı ve Çiftlik Caddesi üzerinde yürüyerek eylemlerini sona erdirdiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ