ÇORUM TİME

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN OLDU

BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN OLDU
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
28 Eylül 2014 - 18:46

Son Güncelleme: 28 Eylül 2014 18:46 AW204310

AW204310

AW204310

AW204310Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen Geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali, yağlı güreş müsabakaları ile sona erdi.
Osmancık Belediyesi’nce organize edilen festivalin son gününde yağlı güreş müsabakaları yapıldı. 350 pehlivanın mücadele ettiği er meydanında baş pehlivanlığı Ünal Karaman kazandı. Güreş ağalığına ise işadamı Ahmet İpek seçildi.
Başpehlivanlıkta Murat Gençtürk’ü eleyen Ünal Karaman altın madalyayı kazandı. Baş altı kategorisinde ise altın madalyanın sahibi Fatih Kambur oldu. Güreşlerinin tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenledi.

PEHLİVANLARA PİRİNÇ HEDİYE EDİLDİ

Başpehlivanların ödülünü Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ermiş ve Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya birlikte verdi. Ödül töreninde bütün kategorilerde dereceye giren pehlivanlara ilçedeki Çeltik Fabrikaları tarafından pirinç hediye edildi.
Programda çeltik üreticileri de ödüllendirildi. Belediye Başkanı Hamza Karataş da ilçede en fazla çeltik eken ve en yüksek miktarda hasat gerçekleştiren pirinç üreticileri Rıfat Göbel, Nihat Kuran ve Fazlı Gelgör’e plaket verdi.
Karataş ödül töreninde yaptığı konuşmada festivalin ilçenin en önemli gelir kaynağı olan pirincin adına düzenlendiğini belirterek Osmancık Pirincinin dünya çapında bir üne kavuştuğunu söyledi.

KARATAŞ: GÜREŞ BİZİM ATA SPORUMUZ

Çeşitli etkinliklerle kutlanan festivalin finalini yağlı güreş müsabakaları ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Karataş “Bu gün buradaki yoğun ilgiden de anlaşılacağı üzere Festival etkinliklerimizde en çok ilgiyi yağlı güreş müsabakaları görüyor. Çünkü güreş bizim millet olarak bir ata sporumuzdur. Osmancık Belediyesi olarak güreşçilere destek veriyor, teşvik ediyoruz. İlçemizin güreşçileri, ilçemizde bulunan güreş eğitim merkezinde ulusal güreş müsabakalarına hazırlanıyor. Osmancık Belediye Spor bünyesinde bulunan güreş takımı ulusal müsabakalara katılıyor ve çeşitli başarılara imza atıyor.İlçemiz güreşe ilgi duyuyor ve güreşi seviyor. Biz de pirincimizin adına düzenlediğimiz festivali halkımızın sevdiği yağlı güreşlerle taçlandırdık” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ