ÇORUM TİME

ÇİMENTO FABRİKASI KİLİT VURDU!

Çorum’un en büyük istihdam alanlarından biri olan Çimento Fabrikasında ekonomik sorunlar nedeniyle üretim faaliyetleri tamamen durduruldu.

ÇİMENTO FABRİKASI KİLİT VURDU!
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
01 Ocak 2019 - 12:41

Son Güncelleme: 7 Ocak 2019 12:25 1957 yılında Çorum’un ilk büyük sanayi tesisi olarak kurulan çimento fabrikası yaklaşık bir yıl önce fabrika yönetiminin aldığı karar ile fırın ve konkasör üretimini durdurmuş, 90 çalışanını işten çıkarmıştı. Çorum’daki fırın ve konkasör gibi bölümlerinde üretime ara veren Brezilyalı Votorantim şirketinin sahip olduğu fabrika, yine kendi şirket bünyesinde yer alan Yozgat Çimento Fabrikası’ndan getirilen klinkeri Çorum’da öğüterek çimentoya dönüştürüyordu. 2013 yılından bu yana fabrika işletmecisi olan Votorantim şirketi geçtiğimiz günlerde klinker öğütme işine de son verip, üretimi tamamen durdurma kararı aldı. Bundan sonraki süreçte fabrikada sadece Ankara Hasanoğlan Çimento Fabrikası’ndan getirilecek, torba çimentonun satılacağı öğrenildi. Şirket yetkililerinin bu kararından sonra 20 işçi daha işten çıkarıldı.

EKONOMİK VE SOSYAL KATKI VERDİ

Çorum Çimento Fabrikası, kurtulduğu günden itibaren, Çorum’un ekonomik, sosyal, kültürel, sportif hayatında çok önemli bir yere sahip oldu. Bir zamanlar Çorum’un sanayileşmesinde “okul” görevi yaptı. Sosyal tesisiyle, yüzme havuzuyla, kültür ve spora katkılarıyla, Çorum’un en “gözde” kurumu olmuştu.

TOPLAM 110 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Çorum Çimento Fabrikasından son iki yılda işten çıkarılan işçi sayısı toplam 110 oldu. Fabrika şu anda ise 9 sendikalı işçi, 7 taşeron ve 2 beyaz yakalı olarak tanımlanan personellerle fabrikanın paketleme kısmında torbalı çimento satışı yapıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI
Bahaddin Bağrıyanık 1 Ocak 2019 / 16:50

İşten çıkan sayısı 110 değil müteahhitler ve Ocak çalışanları sayılmamış,onlarla birlikte sayı en az 220 kişi,ayrıca fabrikanın kapanmasını sadece firmaya yüklemek doğru olmaz, siyasiler i ile basını ve halkı ile çözüm üretmeden direk kapatılsın diye diye büyük yatırım Sivas’a kaydırıldı,çünkü oranın belediyesi firmaya kucak açtı ve bölgenin en büyük ve en temiz çimento fabrikası Sivas’a kuruldu.
Çorumunsa Arsası iştah kabartıyordu kimileri yerinde duramıyordu çalışmaması kapanmaması için neler yapılmıştır birdüşünün artık.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ