ÇORUM TİME

Çorum’da ışın tedavisinde yeni cihaz alındı

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Radyasyon Onkoloji alanına kazandırılan lineer hızlandırıcı (LINAC) cihazı sağlık hizmeti sunumuna başladı.

Çorum’da ışın tedavisinde yeni cihaz alındı
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
30 Mart 2026 - 11:07
Son Güncelleme: 30 Mart 2026 11:07

Radyasyon onkolojisi hizmetleri, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç, hastane yönetimi ve radyasyon onkolojisi ekibinin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda yeni nesil lineer hızlandırıcı (LINAC) cihazının kurulumu yapıldı ve gerekli lisans süreçlerinin tamamlanmasının ardından aktif olarak hizmete sunulmaya başlandı. Konuya ilişkin hastaneden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Radyoterapi, diğer adıyla ışın tedavisi; yüksek enerjili ışınlar kullanılarak kanser hücrelerini hedef alan, onları yok etmeyi veya çoğalmalarını durdurmayı amaçlayan etkili bir tedavi yöntemidir. Cerrahi ve ilaç tedavileriyle birlikte kanser tedavisinin temel taşlarından biri olan radyoterapiye, hastaların yaklaşık %60–70’i hastalıklarının bir döneminde ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle radyoterapi uygulamalarında kullanılan teknolojinin düzeyi, yalnızca tedavi başarısını değil, aynı zamanda hastaların yaşam kalitesini de doğrudan etkilemektedir.

Hastanemizde kurulan yeni sistem sayesinde ileri düzey radyoterapi teknikleri artık Çorum’da uygulanabilmektedir. Görüntü kılavuzlu ve yüksek hassasiyetli tedavi yöntemleri ile tümör dokuları büyük bir doğrulukla hedeflenirken, çevredeki sağlıklı dokuların korunması ön planda tutulmaktadır. Bu yaklaşım, tedavi etkinliğini artırırken yan etki risklerinin azaltılmasına da önemli katkı sağlamaktadır. Özellikle stereotaktik radyoterapi (noktasal ışın tedavisi) gibi ileri tekniklerle bazı hastalarda çok daha kısa sürede ve yüksek hassasiyetle tedavi uygulanabilmekte; bu da hastaların hem tedavi sürecini daha konforlu geçirmelerine hem de günlük yaşamlarına daha hızlı dönmelerine olanak tanımaktadır.

Artık Çorum ve çevre illerden gelen hastalar, ileri düzey ve modern radyoterapi hizmetlerine kendi şehirlerinde ulaşabilmektedir. Bu gelişme, hastaların farklı merkezlere gitme zorunluluğunu azaltırken, tedavi sürecini hem fiziksel hem de psikolojik açıdan daha kolay ve sürdürülebilir hale getirmektedir. Unutmayın; kanser tedavisinde yalnız değilsiniz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ

jojobet girişJojobet Güncel Giriş