ÇORUM TİME

Gitarın izinde Hitit topraklarında

“Gitar Anavatanında” konseri için Çorum’a gelen dünyaca ünlü gitar virtüözleri, konser sonrası tarihle buluştu.

Gitarın izinde Hitit topraklarında
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
13 Haziran 2025 - 13:51
Son Güncelleme: 13 Haziran 2025 13:51

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Gitar Anavatanında” konseri kapsamında şehre gelen yerli ve yabancı gitar sanatçıları, Hitit Medeniyeti’nin izlerini taşıyan Hattuşa, Boğazkale ve Alacahöyük Örenyeri’ni ziyaret etti. Sanatçılar, müziğin ve tarihin iç içe geçtiği bu özel gezide kadim uygarlığın izlerini yerinde görme fırsatı buldu.

Konserde sahne alan Ricardo Moyano, Ali Öztürk, Ayşegül Koca, Bekir Küçükay, Burak Özek, Ezgi Anıl ve Osman Ünsal Taşçı, özellikle kabartmalar arasında yer alan, müzik aleti figürlerine benzeyen betimlemeler, ilgiyle inceledi. Sanatçılar, Çorum’un yalnızca müzikle değil, aynı zamanda eşsiz bir tarih ve kültür mirasıyla da buluşma noktası olduğunu belirterek, bu coğrafyada sahne almaktan ve tarihî bir geçmişe dokunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ