ÇORUM TİME

OSMANCIK’LI İŞ ADAMLARINDAN BAĞCI’YA KDV TEŞEKKÜRÜ

OSMANCIK’LI İŞ ADAMLARINDAN BAĞCI’YA KDV TEŞEKKÜRÜ
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
27 Ocak 2015 - 11:31

Son Güncelleme: 27 Ocak 2015 11:31 IMG_0405

Sakin BilgeOsmancık İşadamları Derneği (OSMİAD) Başkanı Sakin Bilge pirinçte KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin kayıt dışılığı önleyeceğini belirterek “hem çiftçi, hem tüccar hem de devlet kazanacak” dedi.

OSMİAD Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Dernek Başkanı Sakin Bilge, pirinçte KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilecek olmasının çeltik üretimini teşvik edecek önemli bir uygulama olduğunu ifade etti.

KDV indiriminin yüzde 40’lar seviyesindeki kayıt dışılığı da önleyeceğine dikkat çeken Bilge “Bu uygulamadan yalnızca tüccarlarımız değil aynı zamanda çiftçimiz ve devletimiz de kazanacaktır. Kuru gıdaların tümünde yüzde 1 olan KDV oranının pirinçte yüzde 8 olması, kayıt dışılığı artırmakta ve haksız bir rekabet ortamı oluşturmakta. Türkiye’nin pirinç üretilen birçok bölgesinde kayıt dışı yaygınlaştığından çiftçimiz sattığı çeltiği belgelemekte sorun yaşamaktadır.Bu nedenle destekleme primleri ödenirken çiftçi mağdur olmaktadır. Pirincin diğer kuru gıdalarla aynı vergi kategorisine alınması kayıt dışılığı önleyecektir. Dolayısı ile kazanan hem çiftçimiz, hem tüccarımız hem de devletimiz olacaktır” dedi.

MİLLETVEKİLİ BAĞCI’YA TEŞEKKÜR

Pirinçte KDV’nin düşürülmesinin 3 yıl önce OSMİAD tarafından düzenlenen çalıştayda tartışıldığını ve bir rapor hazırlandığını hatırlatan Bilge “İlçemizdeki en önemli sektör olan çeltik sektörünün sorunlarını masaya yatırdığımız çalıştayda KDV ile ilgili bir rapor hazırlamıştık. Bu raporu Çorum Milletvekilimiz Sayın Cahit Bağcı’ya sunmuştuk. İlçemizin sorunları ile ilgilenen Sayın Vekilimiz bu talebimizi de önemsedi ve takipçisi oldu. Sayın Bağcı’nın 3 yıllık emeği neticesinde haklı talebimiz karşılık buldu. Bu sadece Osmancık’a değil, bütün Türkiye’ye yapılmış büyük bir hizmettir. Katkılarından dolayı Çorum Milletvekilimiz Sayın Cahit Bağcı’ya başta dernek üyelerimiz olmak üzere bütün çeltik üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ