Son Güncelleme: 20 Nisan 2017 11:40 Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Vali Necmeddin Kılıç, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, bazı daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, Ulu Cami Baş İmam Hatibi Mustafa Gökmen’in Kur’anı Kerim Tilaveti ile devam etti. Konferansta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayımladığı sinevizyon gösterimi de gerçekleştirilirken, açılış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaptı. 15 Temmuz ve son yaşanan olaylar nedeniyle toplumda büyük bir huzursuzluğun oluştuğunu dile getiren Müftü Akın, bu huzursuzluğun giderilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Akın’ın konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi.
‘İnsanlar Şahsa Göre Dini Algı Yaratıyor’
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Abdullah Çolak, toplumda dine ve dini kavramlara karşı büyük bir güvensizlik oluştuğunu dile getirerek bu sorunun iyi eğitimle çözülebileceğini ifade etti. Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Abdullah Çolak, toplumun dine bakış açısıyla ilgili gözlemlediği bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Çolak, konuşmasında şunları söyledi: “Topyekun toplumu iyi eğitirsek toplumda güven olur. Güvenen bir toplumu yaratabilmek için peygamberimizin hayatını okumalıyız. Biz Müslüman olduğuna göre, Müslüman’ın anlamı teslim olan demektir.
Bizler müminiz yani güvenilen kişi demektir. Bizler güvenilen olmalıyız. Dürüst olmalıyız ki karşımızdaki kendisini güvende hissetsin. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşadık. Bunu yapanlar aramızda gezen insanlar. Bunlar gönüllerinde iman olan yetiştireceğiz diyorlardı. Peygamber için kurban keseceğiz diyip para topluyorlardı. Şuanda cemaat kavramını kullanmaya korkar olduk. Dini kavramlara, Müslümanların kullandığı o terimlere güven yok oldu. Biz müminler olarak bu güveni yıkma sahip değiliz. İnsanlarımız şahsa göre özdeşleştirerek dini algı yaratıyorlar.”