Son Güncelleme: 19 Ocak 2018 08:35 İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Veremsiz bir Türkiye ve dünya” hedefi doğrultusunda diğer çalışmaların da yıl boyunca sürdürüleceği belirtildi. Açıklamada şu bilgiler verildi: “Ülkemizde verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta, bu yıl da 07-13 Ocak 2018 tarihleri arasında “71. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” olarak belirlenmiştir. Yürütülen başarılı tüberküloz kontrol çalışmaları neticesinde DSÖ kriterlerine göre tüberküloz insidansı yüzbinde 20’nin altına düştüğü ve diğer kriterleri sağladığı için ülkemiz eliminasyon fazına girmiştir. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda ülkemizde yürütülen tüberküloz kontrol programı, tüberküloz eliminasyonunu hedefleyecek şekilde güçlendirilerek sürdürülecektir. Bilindiği üzere toplumu veremden korumanın en etkili yolu verem hastalarının erken teşhisi ve başarılı tedavisidir. Bu kapsamda veremle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüzce Verem Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlikler ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Yapılan bu etkinlikler kapsamında; İl merkezinde hizmet binalarına “Verem Kalıtsal Bir Hastalık Değil, Bulaşıcı Bir Hastalıktır” temalı bez afiş, poster v.b görseller asıldı. AHL Park AVM’de stant açılarak halka broşür dağıtıldı ve verem hastalığı hakkında bilgi verildi. Verem Savaş Dispanseri personeli Rıza Şirin tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu, Toprak Sanayi Ortaokulu ve Mustafa Kemal Ortaokulu’nda kurum personel ve öğrencilerine; Merkez Toplum Sağlığı personeli Uzm Dr. Emin Rençber tarafından köy, merkez cami görevlilerine ve kuran kursu öğreticilerine Müftülük Toplantı Salonunda verem hastalığının, tanımı, ülkemizde ve dünyada dağılımı, bulaşma yolları, belirtileri, tedavisi, Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulaması ve önemi, korunma yolları hakkında eğitimler verildi. Cuma hutbelerinde görevliler tarafından verem hastalığına dikkat çekildi.
Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Medine Kocamanoğlu tarafından verem hastalığı ve hastalığın bulaşma yolları, risk faktörleri, ülkemizde ve dünyada dağılımı, bildirimi, tanı ve tedavisi, kontrol önlemleri ile Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulaması ve önemi hakkında sağlık personellerine yönelik hizmet içi eğitim verildi. İl merkezi yanı sıra ilçelerimizde de Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personelleri tarafından kurum personellerine, öğrencilere ve halka verem hastalığı hakkında eğitimler verilerek broşür dağıtıldı. “Veremsiz bir Türkiye ve dünya” hedefi doğrultusunda diğer çalışmalarımız da yıl boyunca sürdürülecektir.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.