Son Güncelleme: 26 Aralık 2016 15:21 Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafını ve yapılan haberi paylaştı. Haberde 90 yaşındaki Hüseyin Kır’ın hikayesine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Bu barajda balık tutacaksın, oltan benden hediye olacak” şeklindeki verdiği söze ve göletin tamamlanmasının ardından Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği sözü tutup oltayı Hüseyin Kar’a ulaştırmasına yer verildi. Hürriyet’te yer alan haber şöyle: “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şubat soğuğunda Çorum’daki Koçhisar Barajı’nın temel atma törenine gittiğinde, 90 yaşındaki Hüseyin Kar’ı kalabalığın arasında görünce şaşırdı. Elinde bastonuyla zor ayakta duran Hüseyin Amca’nın bozkır soğuğunda orada ne işi olduğunu merak eden Bakan Eroğlu, yanına gitti. “Bu soğukta temel atma töreninde ne işin var amca?” diye sorduğunda, Hüseyin Kar’ın verdiği yanıt aylarca anlatılan bir hikâyeye dönüştü.
İLK SÖZ 10 YAŞINDAYKEN
Bakan Eroğlu’nun, Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan’a anlattığı ilginç olay şöyle: Hüseyin Kar, hayatının 80 yılını Koçhisar Barajı’nın yapılmasını bekleyerek geçirdi. 10 yaşında öğrenciyken, Koçhisar Barajı sözü verilmiş, ilk temel ancak 1990 yılında atılmıştı. Ödeneksizlik nedeniyle o temel de çürüyünce, ikinci temel 2011 yılına kalmıştı. Hüseyin Amca’nın barajı beklemesinin, diğer yöre halkından farklı bir nedeni vardı. Hüseyin Kar, balık tutmayı çok seviyordu ve yıllarca baraj gölünde balık tutmak için beklemişti.
BAKAN: AMCA 2 YIL SABRET
Bakan Eroğlu, Hüseyin Amca’dan bu hikâyeyi dinleyince, “Amca Allah sana ömür versin, iki yıl sabret. Bu barajda balık tutacaksın, oltan benden hediye olacak” dedi. Baraj iki yıl sonra tamamlandı ancak toplu açılışlar nedeniyle töreni Ankara’da yapıldı. Veysel Eroğlu, Hüseyin Amca’nın oltasını unutmamıştı. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, bakanın söz verdiği oltayı Hüseyin Amca’ya ulaştırdılar. Hüseyin amca, baraj gölünde ilk balığı tutan kişilerden oldu.
Oltanın parasına gelince…
Bakan oltanın parasını Salim Uslu’ya vermek istedi. Uslu, bakandan oltanın parasını almadı, ama bakandan bir gölet sözü aldı. Eroğlu, “Hüseyin Amca’nın oltası bir gölet fiyatına mal oldu anlayacağınız” diye anlatıyor bugünlerde…”