Son Güncelleme: 20 Haziran 2014 17:28
HİTİT Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Etkinlikler kapsamında Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı tarafından düzenlenen “Bası Yaraları ve Güncel Tedavi Yaklaşımları” konulu toplantı yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı hastanenin son üç yılına ait bası yaralı hasta verileri ile bu ülserlerin önemini not etti. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İ. Tayfun Şahiner ve Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu’nun bası yaralarının oluşum fizyopatolojisi, evreleri ve temel tedavi prensipleri konusunda güncel bilgilerin aktarımı ile devam eden toplantıda, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi yoğun bakım çalışanlarından Hemşire Dilara Karaçam’ın önleme, tedavi süresi ve sonrasında hemşirelik bakım hizmetleri ve koruyucu yaklaşımlar özetlemesi ve sonrasında da tedavisinde güçlük yaşanan dirençli olgularda güncel tedavi yaklaşımlarını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Akın klinik deneyimleri eşliğinde paylaştı.
Prof. Dr. Faruk Coşkun ve Prof. Dr. A. Çınar Yastı’nın yönettiği toplantıda multidisipliner yaklaşımın önemi, koruyucu yaklaşımların temel taş teşkil ettiği ve güncel tedavi yaklaşımlarının uygulanması ile daha iyi sonuçların alınabileceği vurgulandı. Hastane sağlık ekibi yanında merkez ve ilçe hastanelerinden bası yaralarının oluşumu ve tedavisi ile ilintili birimler ve evde sağlık hizmetleri çalışanlarından toplam 127 hekim ve hemşirenin katıldığı toplantı, sunuların ardından maketler üzerinde uygulamalı işliğin yapılması ile sonlandı.