Son Güncelleme: 27 Ağustos 2014 19:39 Yaz mevsimi, düğün mevsimi demek. Vatandaşlar özellikle hafta sonları sabahın erken saatinden gece yarısına kadar düğünlerde davul sesi dinlemek zorunda kalıyor. Kirliliğin her çeşidi ile mücadele eden Çorum Belediyesi, vatandaşların mağduriyetini gidermek için gürültü kirliliğine savaş açtı. Artık hem davulculara hem de düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak.
Candan davulcuları uyardı
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan davulcuların temsilcileri Ahmet Yıldırım, Cuma Üzüm, Erdal Eser, Sadık Almacı ile bir araya geldi. Vatandaşların davuldan kaynaklanan gürültü kirliliğinden duyduğu rahatsızlığa dikkat çeken Candan, belediye yönetimi olarak davulcuları uyardı. Başkan Yardımcısı,” Düğünlerde, hafta sonları sabah 10.30’dan önce, akşam ise 23.00’dan sonra davul çalanlara ve düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Ayrıca davul çalanlara ramazan davulcu kartları iptal edilecek. Şartlar ne olursa olsun vatandaşların rahatsızlığı giderilecek” dedi.
Davulcu temsilcileri de saatler konusunda gerekli özeni göstereceklerini ve vatandaşların mağduriyeti konusunda hassas davranacaklarını söyledi.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.