Son Güncelleme: 31 Aralık 2014 11:59
AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Partili belediye başkanlarının Türkiye’de yeni bir çığır açtığını, belediyeciliğin ne olduğunu gösterdiklerini belirterek, “belediye başkanlarımızın adaletli, başarılı çalışmaları sayesinde alnımız açık, başımız dik geziyoruz” dedi.
BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇTIK
Ceylan, bugün parti binasında ilçe ve belde belediye başkanlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Ceylan, bugün Cumhurbaşkanı olan, 12 yıl boyunca da başbakan olarak bu ülkede görev yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul’un suları akmayan, her tarafı çöp yığınlarıyla dolu, altyapısı bozuk bir şehir olduğunu, ancak Erdoğan’la birlikte daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent haline geldiğini, Erdoğan’ın 20 yılda belediyecilik anlamında çığır açtığını anlattı. Erdoğan’ın mücadelesine sekte vurmaya çalışanların başarılı olamadığını dile getiren Ceylan, halkın Erdoğan’ı sahiplendiğini ve AK Parti’nin kuruluşundan itibaren başbakanlığa getirdiğini söyledi.
CHP’Lİ BELEDİYENİN UFKU KÖR
AK Parti’nin kuruluş sürecini ve bugüne kadar yaptığı hizmetleri özetleyen Ceylan, “AK Parti belediyeciliği sadece yol yapmak, su getirmek, asfalt yapmak değildir. AK Partili başkanlar sosyal bir belediyecilik yapar. Geçtiğimiz günlerde Edirne’ye il başkanları toplantısına katılmak üzere gittiğimizde gördük ki CHP’li belediyenin ufku kör. CHP’li belediye
başkanlarının şehri nasıl yönettiğini gördük ve Çorum’un AK Parti belediyeciliği ile aradaki farkı kıyasladık. Şahit olduk ki Çorum çok farklı bir belediyecilik modeline kavuşmuş. Buradan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
BELEDİYELERİMİZ AYRIM YAPMAZ
AK Partili belediyelerin ayrım yapmadan, tüm mahallelere eşit hizmet götürdüğünün altını çizen Ceylan, AK Partili belediye
başkanlarının Türkiye’de yeni bir çığır açtığını, belediyeciliğin ne olduğunu gösterdiklerini belirterek, “belediye
başkanlarımızın adaletli, başarılı çalışmaları sayesinde alnımız açık, başımız dik geziyoruz” ifadesini kullandı. Ceylan, ayrıca Bakanlar Kurulu’nda alınan bir kararla birlikte 6 ay boyunca, yani Haziran ayına kadar belediyelerin İller Bankasından aldıkları ödenekte kesinti olmayacağını, yüzde 40’lık kesintinin yapılmayacağını, bu para ile belediyelerin ilçelerine daha fazla hizmet götüreceğini bildirdi.
AK PARTİ’NİN ADALET ANLAYIŞI
Ceylan, “bu karar sadece AK Partili belediyeler için değil, bütün belediyeler için geçerlidir. Bu durum AK Parti’nin adalet anlayışının göstergesidir” diye konuştu. 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin öneminden bahseden Ceylan, bu seçimde AK Parti’nin Anayasa’yı tek başına değiştirebilecek çoğunluğa kavuşması gerektiğini, meclise daha fazla milletvekili göndermek zorunda olduklarını, AK Parti’nin oy oranının bu seçimde de artacağına inandığını dile getirerek, belediye başkanlarına çok iş düştüğünü ifade etti.