Son Güncelleme: 19 Mayıs 2014 13:54
Çorum’da dün öğleden sonra yağan ceviz büyüklüğündeki dolu tarım alanlarında büyük zarara yol açtı.
Kış mevsiminde yeteri kadar yağış olmadığı için sıkıntı bir yıl geçirmesi beklenen çiftçileri, ilkbahar mevsiminde yaşanan soğuklar nedeniyle meyveleri de soğuk vurması üzerine ikinci bir sıkıntıyı yaşamaya başladı.
Yağış alamadığı için yeteri kadar büyüyemeyen veriminin de beklenenin çok altında olacağı tahmin edilen başta buğday olmak üzere tarım ürünlerini dün de şiddetli bir şekilde yağan dolu vurdu.
ZARAR ÇOK BÜYÜK
Çorum’un geleninde etkili olduğu belirtilen dolu yağışı nedeniyle özellikle de merkeze bağlı Boğabağı, Kadıkırı, Sazdeğirmeni, Göcenovacığı, Çakır, Ovasaray, Teslim, Tarhan Köylerinde araziler ciddi zarar gördü. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Koca ile birlikte köylerdeki yağmur duasına katılan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, dolu vuran tarlalarda incelemelerde bulundu. Sayan, dolunun da vurmasıyla birilikte çiftçinin bu seneki zararının çok büyük olduğunu ifade etti.
ÇİFTÇİ İÇİN KÖTÜ BİR YIL
Özellikle ova köylerinde etkili olan ve yaklaşık bir saat süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının buğdayın yanı sıra soğan ve benzeri ürünlere ve meyvelere de ciddi zarar verdiğine anlatan Mehmet Sayan, Çorum çiftçisi için bu yılın çok zorlu geçeceğini, devletten çiftçiye yardımcı olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.





Köyde evde çıkan yangın söndürüldü
Sakaryaspor maçı hazırlıkları başladı
Evlenecek gençler için hayır çarşısı kuruldu
550 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi
Saadet partisinde büyük buluşma





maşşalah da eminmisiniz çorum a yağdığına