Son Güncelleme: 11 Haziran 2014 21:32
Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Tufan Köse, Eski SHP Genel Başkanı, Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın ile bir araya geldiler.
Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) tarafından düzenlenen Karadeniz Kalkınma Kurultayı’nın 6’ncısı Çorum’da yapılacak. Kurultay çalışmaları için bir araya gelen Çorum Milletvekillerine Genel Başkan Murat Karayalçın çalışmalar hakkında bilgiler vererek destek istedi.
Karayalçın, “BM tarafından Dünya Karadeniz Günü olarak ilan edilen 31 Ekim’deki kutlamaları Çorum’da yapılmasına karar verildi. Geçtiğimiz günlerde Çorum’da bir takım ziyaretler ve incelemelerde bulunduk. 31 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak kurultayımızın Ana teması “Çorum Sanayileşmesi ve Tarihi Değerleri” olacaktır. Yapacağımız Kurultay’da katkılarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. Böyle bir toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle eski dostumuz Salim Uslu beyi görmekten mutluluk duydum” dedi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kurultayın Çorum’da yapılacak olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, “Kurultayda ayrıca üç temel nokta üzerinde de durulması gerekir. Çorum çok kültürlü medeniyet toplumudur. Bu çok kültürlülüğü, medeniyet toplumunun avantajlarını öne çıkartacak tarzımız göstermemiz gerekir. Özgüven sorununu aşmamız gerekiyor. Bizim gücümüz, potansiyelimiz, imkanlarımız sorunlarımızı çözmeye yeter diyor olmalıyız. Ekonomik ve sosyal kalkınmaya desteklemeliyiz. Bölgenin kalkınmasına destek verecek olan bu çalışmaya arkadaşlarımızla birlikte katkı veririz. Çorum ayağında yapılması gerekenlerde de yardımcı oluruz” dedi.
Çorum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Dr. Cahit Bağcı “Çorum Turizm Bölgesi yapılacak kurultayın ilimize katkı vereceğine inanıyorum. Çorum’u etkinlik merkezi olarak gören herkese bugüne kadar destek olunmuştur, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Çorum Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyon Üyesi Tufan Köse ise yapılacak olan 6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı için parlamento gurubu olarak milletvekillerimizle birlikte çalışacağız. Bu çalışma siyasi olarak değerlendirilmemelidir. Amacımız bölgemizdeki illerinde özellikleri ve dinamiklerine katkı vermektir” dedi.