OKA’nın liderliği ve vizyonu, Hitit Üniversitesi’nin akademik katkısı ve MÜSİAD Çorum Şubesi’nin iş dünyasından sağladığı destek ile hayata geçirilen “Değirmen Makinalarının Üretiminde Tasarım ve Metal Malzeme Desteği Projesi”, Çorum’un öncelikli sektörlerinden biri olan değirmen makineleri imalatında rekabetçiliği artırmayı hedefliyor. Proje, OKA’nın Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında uygulanıyor. MÜSİAD Çorum Şubesi Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği’nin yararlanıcısı olduğu proje, iş dünyasının ihtiyaçlarını sahaya yansıtırken; Hitit Üniversitesi ihtisaslaşma misyonu doğrultusunda akademik sorumluluğu üstleniyor.

BGUS vizyonuyla uyumlu stratejik adımlar Değirmen Makinalarının Üretiminde Tasarım ve Metal Malzeme Desteği Projesi, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’nin (BGUS) öngördüğü dönüşüm vizyonu ile uyum gösteriyor. BGUS’un öncelikleri doğrultusunda üretim kapasitesini artıran çalışma, üniversite–sanayi iş birliğini güçlendiriyor, AR-GE ve tasarım faaliyetlerine katkı sağlıyor.

Eğitim, danışmanlık ve iş dünyasına katkı
Proje kapsamında, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde değirmencilik sektöründe faaliyet gösteren Atılım Değirmen Makina, Emta Makine ve Makine ve Enerji (MAKENAS) firmalarının personeli ile Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencilerine SolidWorks üzerinden 3D tasarım ve modelleme eğitimleri verildi. Armada Yazılım iş birliğiyle gerçekleştirilen programa, sektör çalışanları ve üniversite öğrencilerinden oluşan 13 kişi katıldı.





Sahte ilan dolandırıcıları tutuklandı
Albayrak ve 23 Nisan okulları yıkılacak
Çorum’da aranan 20 şüpheli yakalandı
Baraj’da yasa dışı av araçları ele geçirildi
Çorum’da binlerce hap ele geçirildi




