Son Güncelleme: 21 Ekim 2013 15:49 Çorum Valisi Sabri Başköy, cami ve cemevinin kaynaşma yeri olduğunu söyledi. Çorum merkeze bağlı Çalyayla köyünde restorasyonu tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Açılışa, Vali Sabri Başköy, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, davetliler ve köylüler katıldı.
Burada konuşan Vali Başköy, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin Çalyaya köyünde yaşanmakta olduğunu ifade etti. Başköy, “Çorum, tüm renk ve çiçekleri barındıran güzel bir bahçe gibidir. Görüyoruz ki Çalyayla köyümüzde bunun güzel bir örneğidir.” dedi.
Gönüller bir araya gelince kalpler birlikte çarptıkça yapılamayacak işin olmadığını belirten Başköy, gönüldeki birliktelikler gözlerdeki sevinç ışıkları şeklinde açığa çıktığını kaydetti. Vali Başköy şöyle devam etti: “Cami de Cemevi de kaynaşma yeri. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat, ayrımız gayrımız olmadan bir ve beraber yaşamaya devam edeceğiz.”
Cami açılışının ardından cemevini ziyaret eden protokol üyeleri, incelemelerin ardından köylüler tarafından cemevinde ikram edilen lokma yemeğine katıldı.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.