Son Güncelleme: 16 Nisan 2015 16:20 39. Turizm Haftası, Çorum Valiliğinin koordinesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Kutlama programı çerçevesinde Çorum Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
İlk olarak müze bahçesinde açılışı yapılan el sanatları ve resim sergisini gezen Vali Kara ve protokol üyeleri eserler hakkında bilgi aldı.
Açılış programında yaptığı konuşmada Çorum’un tarihi zenginliklerine vurgu yapan Vali Ahmet Kara, “İlimiz her yerleşim yerinin adı bir Türk Beyinin veya bir Türk Boyunun adını taşıyan bir Türk diyarıdır. Tarihte ilk barış anlaşmasının yapıldığı, ilk barajın bulunduğu ve ilk ticaretin yapıldığı yerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle; ‘Çorum kadim medeniyetlerin sorulması gereken yerdir.’ İlimiz inanç turizmi yönünden, doğa ve av turizmi yönünden, mola turizmi yönünden, kongre turizmi yönünden, kültür turizmi yönünden çok elverişli.” diyerek turizm alanında daha ileri seviyelere gelme temennisiyle turizm haftasını kutladı.
Programda Semah Ekibi gösterisi, Kafkas Halk Dansları Ekibi gösterisi ve Hitit Tiyatro oyunu izleyicilerin beğenisini topladı.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.