Son Güncelleme: 25 Haziran 2014 13:24
Derindere Otomotiv’in kurucusu hayırsever işadamı Çorumlu hemşerimiz Ömer Derindere’yi anlatan kitap çıktı…
Gazeteci, yazar, ekonomist, öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Öztürk’ün kaleme aldığı “Yenilgi Yenilgi Zafere!” adlı kitapta Ömer Derindere’nin iş hayatıyla yorulan hayatı konu ediliyor.
On bölümden oluşan, Ömer Derindere’nin iş hayatı ve hatıratlarının konu edildiği kitap babası merhum Şevki Derindere’ye ithaf edilmiş.
375 sayfa olan kitabın takdim bölümünde yazar Prof. Dr. İbrahim Öztürk “Derindere hatıratını kaleme aldı, lakin, önümüzde ne bir arşiv, ne de düzenli olarak tutulmuş notlar, istatistikler, tarihler ve yerler vardı. Sağlam bir hafızası ve hâlâ hayatta olan pek çok aklı başındaki dostunun varlığı ise bizim için çok büyük bir şanstı. Kendisiyle de dostlarıyla da bolca konuşup olayları sabitlemeye çalıştık. Zaten meraklı ve sistematik çalışmayı çok seven kişiliğiyle olayları not etmiş, sıralamış, araştırmış, dostlarından çapraz kontrollerden geçirmişti. Sağlam arşivlerin tutulmadığı bir dünyada, kahraman da göçüp gittikten sonra geride hatırat yazmak, iğneyle kuyu kazmaya benzer. Neyse ki, bizim kahramanımız yanımızda; hafızasıyla ve hatıralarıyla dimdik ayakta” diyerek kitabın hazırlanışı hakkında bilgi vermiş.
“BENİM HAYATIM DEĞERLİ DOSTLARIMIN TOPLAMINDAN İBARETMİŞ”
Mayıs 2014’de İstanbul’da1. Baskısı yapılan “Yenilgi Yenilgi Zafere!” adlı Ömer Derindere’nin hatıratlarının yer aldığı kitap’ın takdim bölümünde hayırsever hemşerimiz hayatının değerli dostlarının toplamından ibaret olduğunu söyleyerek “Geriye dönüp bakıyorum da ‘Hayat nedir ki?’ diye sorunca şu cevabı veriyorum: En azından benim hayatım, değerli dostlarım ve onlarla sahip olduğum hatıralarımın toplamından ibaretmiş! Onları hayatımdan çekip alsalar, geride aslında Ömer Derindere diye biri de kalmaz. İşte bu nedenle, bu biyografiyle bir kez daha ve galiba son kez dostlarımın huzurundayım. Ömür merdivenlerinin sonuna doğru tırmanırken siz dostlarıma seslenmek istiyorum: Hayatımdaki varlığınız ve katkılarınız nedeniyle içtenlikle teşekkür ederim. Bana sizin gibi dostları nasip ettiği ve bugünleri gösterdiği için yüce Allah’a şükrederim. Bu hatıratı geriden gelenler için kubbede kalan son bir seda olarak kaleme aldım. Tecrübelerimi, acı ve kederlerimi, sevinç, tebessüm ve gözyaşlarımı içine boşaltıyorum. Özleyenler, diz dize verip sohbet etmek isteyenler için bu kitapla zaman ve mekân sınırını da aradan kaldırıyoruz. Benimle bu hatırat üzerinden istedikleri kadar sohbet edebilirler.”
BURS VERDİĞİ ÖĞRENCİLERDE KİTAPTA
Kitabın sunu kısmında Avukat Cevdet Saraçer’in “Tarihsel Doku İçinde Unutulan Bir Kent Osmancık” adlı kitabında Ömer Derindere’nin konu edildiği 143 sayfasından da alıntılar bulunmakta.
“Yenilgi Yenilgi Zafere!” adlı hatırat kitabının son sayfalarında ise “Hatıralardan Bir Demet” adıyla aile, dost, iş ve burs verdiği öğrencilerle olan fotoğrafları yer almakta.
Prof. Dr. İbrahim Öztürk’ün kaleme aldığı “Yenilgi Yenilgi Zafere!” adlı kitabın kapağı ressam Rasim Aksan’ın yağlıboya tablo eserinden alınarak Sefer Koçan tarafından tasarlanırken, editörlüğünü Melek ve Mine Babal, yayına ahzırlığını ise Sezin Pöge yapmış.
Baskı ve ciltlemesini Sistem Matbaacılığın yaptığı “Yenilgi Yenilgi Zafere!” adlı kitap parayla satılmadığı gibi www.derindere.org sitesinden de yayınlanmaktadır.
Kaynak: Osmancık Haber