Son Güncelleme: 7 Eylül 2014 15:17 Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Çorumlu Orgeneral Atay, görevi Orgeneral Yörük’ten devraldı. Atay, 175. kuruluş yıldönümünü kutlayan Jandarma Teşkilatı’nın başına geçen Çorumlu ilk üst düzey asker oldu.
Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Çorumlu Orgeneral Abdullah Atay, düzenlenen törenle görevi Orgeneral Servet Yörük’ten devraldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Yüksek Askeri Şura Kararları ile 30 Ağustos’ta emekli olan 44’üncü Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yörük’ün görevi Orgeneral Atay’a devretmesi nedeniyle, devir teslim töreni düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, kuvvet komutanları ve davetli personelin katıldığı belirtildi.
JANDARMA ARTIK ÇORUMLU PAŞAYA EMANET
Ege Ordu Komutanlığı görevine o yıl yapılan YAŞ’ta orgeneral rütbesine yükselerek 30 Ağustos 2011 tarihinde başlayan Atay, 1949 yılında Çorum’da doğdu. 1970 yılında kara harp okulundan, 1971 yılında piyade okulundan mezun olan Atay, 1979 yılına kadar KKK’ya bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yaptıktan sonra 1981 yılında kara harp akademisinden mezun oldu. Atay bu tarihten sonra yurt içi ve yurt dışında üst düzey askeri görevlerde bulundu. 1997’de tuğgeneralliğe, 2001’de tümgeneralliğe ve 2006’da korgeneralliğe terfi eden Atay, Mürüvvet Atay ile evli ve iki çocuğu var.