Son Güncelleme: 15 Şubat 2014 10:33 Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşerek Çorum’a yönelik taleplerini iletti. Bakan Çelik, ilgililere konuların yerinde incelenmesi ve değerlendirilmesi talimatını verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla oluşturulan teknik heyet Çorum’a giderek yerinde incelemelerde bulunacak. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun, Bakan Çelik ile görüşmesinde Çorum için şu taleplerde bulundu;
KÜLTÜR MERKEZİ
Uslu “Çorum ilimiz tarihiyle, kültürüyle ve sanatsal çalışmalarıyla köklü bir geçmişe sahiptir. İlimizde kültürel ve sanatsal etkinlikler, 1968 yılında yapılmış olan Devlet Tiyatro binasında gerçekleştirilmektedir. Kültürel ve Sanatsal etkinliklerimiz günden güne artmakta olup, 2010 yılında Devlet Tiyatrolarının Çorum Sahnesini açması ile birlikte ilimizde bulunan tek salon yetersiz hale gelmiştir. Her geçen gün artan Kültür ve Sanat faaliyetlerinin daha rahat ve nezih bir ortamlarda yapılaması için, mevcut Devlet Tiyatro salonumuzun yerine Çorum’a Kültür Merkezini sizin katkılarınızla kazandırmak istiyoruz. Talebimizi resmi olarak Valimiz ve Çorum Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte daha önce iletmiştik. Acili yetinin uzmanlarınızca yerinde görülüp tespit edilmesi gerekir. ” dedi.
ŞAPİNUVA YOLU
Uslu, Şapinuva Yolu ile ilgili “Ortaköy ilçemiz ile Karahacip Beldesi arasında bulunan yolumuz turizm değerlerine ulaşımda yoğun olarak kullanılmaktadır. Yolun “Turistik Yollar” ağına alınması hususunu Çorum Valiliğimiz 22.01.2014 tarihli yazısı ile talep etmiştir. Bu konuda da desteğinizi bekliyoruz.” dedi.
BOĞAZKALE SİT ALANI SORUNU
Boğazkale merkezde Sit alanında kalan bölgede yaşayanların sorunlarıyla ilgili de bilgiler veren Uslu, Bakan Çelik’ten, “UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan, Hitit İmparatorluğunun başkenti Hattuşa’nın ev sahibi konumundaki Boğazkale halkının sorunları uzun süredir devam etmektedir. Böylesi tarihi bir değere sahip ilçemizde 192 Konut Sit alanında bulunması nedeniyle sıkıntılar yaşamaktadır. Konut sahipleri evlerinin yıpranmış, büyük onarımlar gerektirmesine rağmen herhangi bir tadilat yapamamakta, imkânları olanlar evlerini terk etmek zorunda kalmakta, olmayanlar da hayati tehlike oluşturmasına rağmen konutlarda ikamete mecbur edilmektedirler. Tarihe ev sahipliği yapan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını” talep etti. Gerek mevzuat değişikliği gerekse kamulaştırma faaliyetleri açısından yerinde bir inceleme yapılmalıdır.” dedi.
HATTUŞA
Uslu, “Daha önce Boğazköy olan, adı tarihi olarak bir anlam ve önem taşımayan Boğazkale ilçemizin isminin “Hattuşa” olarak değiştirilmesini daha önce gündeme getirmiştik. Literatüre uygunluk ve tüm dünya tarafından bilinirlik açısından “Hattuşa” isminin benimsenmesi konusunda destek ve katkılarınızı bekliyoruz.” dedi.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.