ÇORUM TİME

EN GÜZEL AŞURE YARIŞMASI DÜZENLENDİ

EN GÜZEL AŞURE YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
14 Kasım 2014 - 17:33

Son Güncelleme: 14 Kasım 2014 18:00 aşure yarışması (12)

aşure yarışması (11)

aşure yarışması (10)

aşure yarışması (8)

aşure yarışması (7)

aşure yarışması (4)

aşure yarışması (3)

Çorum Belediyesi Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Muharrem Ayı nedeniyle en güzel aşure yarışması düzenledi…

On bir bayanın birbirinden özel olarak hazırlamış olduğu aşureler, Engelli Eğitim Merkezi yiyecek öğretmeni Levent Başak, Defne Yaprağı internet sitesi sahibi Meryem Kadife ve Kız Meslek Lisesi öğretmeni Nuran Köse’nin oluşturduğu jüriye ikram edildi. Jürinin avcar, lezzet, sunum, temizlik, özgünlük ve kıvam kategorilerinde değerlendirme yaptığı aşurelerden birinciliği aşurenin üzerine nar ve hindistan cevizi ile Türk Bayrağı deseni yapan Zeynep Gödek kazandı.Yarışmanın ikincisi Yasemin Eyvazlı, üçüncüsü iseNeslihan Demiral oldu. Yarışmaya katılan tüm bayanlara hediye verilen aşure yarışmasının ödül töreni ise büyük bir sürprize sahne oldu.
Rekabetten ziyade birlik ve dostluğa vesile olan Aşure yarışmasının ödül törenine, “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu” için Çorum’a gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Azerbaycan Milletvekili ve sanatçısı GanirePaşayeva, Çorum Valisi Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriye Hüseyinova, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayna Askeroğlu Aslan, Kazakistan ve Rusya’dan sempozyum için gelen misafirlerin yanı sıra Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri ile Kent Konseyinin kadın üyeleri katıldı.
Ödül töreni öncesi Bahçelievler KKSM’nin bağlama öğretmeni ve kursiyeri birbirinden güzel türküler seslendirdi. Ardından Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriye Hüseyinova seslendirdiği eserlerle katılımcıları adeta büyüledi.

Aşure ödüllerini protokol verdi

Yarışmanın birincisi Zeynep Gödek ödülünü Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’un elinden aldı. İkinciliği kazanan Yasemin Eyvazlı ödülünü Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva verirken, üçüncü olan yarışması Neslihan Demiral’a ise ödülünü Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara verdi.
Yarışmaya katılmayan ancak Sevgi Evlerinde kalan gençler için kendi elleriyle aşure hazırlayan Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Dilek Baştuğ, Aslıhan Avcu ve Habibe Ünal’a ise bu örnek davranışlarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü hediye verdi.
Birbirinden güzel aşureleri tadarak dereceye girenleri belirleyen jüri üyeleri de unutulmadı.CHP Çorum Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu’nun eşi Ülkü Ayvazoğlu tarafından jüri üyelerine kurslarda yapılan el işleri hediye edildi.

Azerbaycanlı vekilden hediye sürprizi

Samimiyeti ile dikkat çeken Azerbaycan Milletvekili ve sanatçısı GanirePaşayevaise protokol üyelerine ülkesinin desenlerini taşıyan şal ile son albümünü hediye etti.Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ni çok beğendiğini ve kadınların eğitiminin önemsenmesi gerektiğini söyleyen Paşayeva”Bir erkeği eğittiniz zaman bir kişiyi eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz tüm bir toplumu eğitmiş olursunuz.” dedi.

Bahçelievler KKSM’ye hayran kaldılar

Ödül töreninin ardından protokol üyelerine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü Çorum genelindeki KKSM’ler hakkında bilgi verdi.Tüm kurslar hakkında bilgi alan protokol üyeleri merkeze tam not verdi. Başbakan Yardımcısı’nın eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’u ise en çok bilgisayar sınıfı etkiledi. “Bu sınıf beni Amerika’daki yıllarıma götürdü.” diyen Kurtulmuş, bilgisayar öğrenmek için gayret gösteren anneleri tebrik etti. “Teknolojik konularda yavrularımıza yetişemiyoruz. Öğrenmemiz lazım bilgisayarı.” diyen Kurtulmuş Çorum’a ne zaman gelse birbirinden güzel ve özel merkezleri tanıdığını söyledi.
Hem yurtdışından hem de yurtiçinden gelen misafirlerin hayran kaldığı merkezde aşure ikramı da unutulmadı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ