Son Güncelleme: 2 Aralık 2014 17:44 Kamu Sen Çorum İl Temsilcisi M. Fatih Gök, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yazık ki engelli vatandaşlar ve engeli kamu çalışanlarının birçok sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi.
Engelli vatandaşları toplumsal hayatın içinde yer almalarını kolaylaştıracak istihdamda ne yazık ki devletin öncü olamadığını ifade eden Fatih Gök, “Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre bugün kamuda engelli kadrolarının hala yüzde 42’si boştur. Kamuda toplam engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen kamuda istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 olarak kalmıştır” dedi.
Bu ayıpın herkese yettiğini, engelli vatandaşlar iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 42′sinin boş olmasının kamuya yakışmadığına vurgu yapan Gök, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Engelli KPSS’si gibi bir ölçme sınavı yapılmasına rağmen hala bu kadroların doldurulmamasını anlamak mümkün değildir. Burada bir art niyet yoksa bile ihmal olduğu kesindir. Devlet bu ayıba son vermelidir. Devleti yönetenler engelli istihdamı ve engellilerin topluma katılması, yaşantıların önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da yasal düzenleme yapmak yetmemekte fiilen uygulamaya geçirmek gerekmektedir.
Kamuda yeterli engelli istihdamı yapmayan idareler ne yazık ki kamuda görev yapan engellilerinde temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar.
Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektörü örnek olmalıdır.
Kamuda görev yapan engelli çalışma arkadaşlarımızın hem rahat görev yapması hem de rahat hizmet alması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmazsınız. Kalan 364 günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz.
Türkiye Kamu –Sen olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz.”
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.