Son Güncelleme: 27 Ekim 2016 18:02 Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı ve bunu başarabilecek bir takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz için bu süreçte sancılar yaşanıyor. O yüzden onlar kadar bunun sorumlusu da benim” dedi. Trabzonspopr, deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor’u normal süresi 1-1 biten maçta 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik adamları mücadeleye değerlendirdi.
SERDAR HOCA İYİ TAKIM KURMUŞ
Çorum Belediyespor ile ilgili görüşlerini de açıklayan Yanal, “Çorum Belediyespor’a gelince Serdar hoca iyi bir takım kurmuş. 3. Lig’de şampiyonluğa oynuyorlar. Onlar maçın ritmini istedikleri gibi kullandılar. Çok fazla top ayaklarında olmasa da çok iyi mücadele ettiler. Birçok oyuncusunu da oynatmadığını ve eksik olduğunu da biliyorum. Umarım onlar da arzu ettikleri yere en kısa zamanda ulaşırlar. Genç yetenekli bir teknik direktör yolu açık olsun. Bize gelince; biz de gruplara kaldık. Yetenekli oyuncularla takımımızı kısa sürede takım haline getirmek içeride ne kadar fazla oyuncuyu takım içerisine katarsak, onların yeteneklerinden faydalanarak bu süreci hızlandırırsak, bizim için o kadar iyi olacak” ifadelerini kullandı.
ÇORUM BELEDİYESPOR CEPHESİ
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ise yorucu ve yoğun maçtan çıktıklarını belirterek, Trabzonspor’u tebrik etti. Elendiklerini ancak ligde büyük hedeflerinin olduğunu açıklayan Bozkurt, “Maç öncesi oyuncularımızla konuştuk. Biz ne kadar geri çekilirsek Trabzonspor ne kadar topa hakim olursa, bizim için o kadar tehlikeli olacağını biliyorduk. Eğer biz top oynamaya kalkarsak, ayağa pas yaparsak pozisyon üreteceğimizi de biliyoruz. Biz kendi ligimizde de böyle oynuyoruz. Ayağa oynayan bir takımız. Onun aynısını oynamaya çalıştık. İlk yarıda bazen bunda etkili olduk. İkinci yarı Trabzonspor ciddi baskı kurdu üzerimizde. O dakikalarda oyunu soğutamadık. Biraz pas yapabilsek belki pozisyonlar bulabilirdik ama olmayınca geri kaçınca ister istemez fizik gücü ortaya çıkıyor. Trabzonspor’un etkili oyuncuları var. Gölü buldular. Maçta galipken yüksek motivasyonda oynuyorsunuz. Beraberlik olduktan sonra Trabzonspor karşısında oyuncuların moral motivasyonu düşebiliyor. Oyundan düşmeler de olabiliyor. Uzatma dakikalarında golü yedikten sonra cevap veremedik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İyi oynadılar. İyi işler çıkardılar. Bizim hedefimiz lig. Ligde büyük hedeflerimiz var. Şampiyon olacak bir kadro kurmuş bulunmaktayız. İnşallah sezon sonunda bu şehre bir şampiyonluk yaşatırız” diye konuştu. (İHA)