Son Güncelleme: 10 Nisan 2015 14:46 
Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014II Proje çağrısı kapsamında uygulanması kabul edilen “Genç Kâşifler Keşifte” isimli proje, açılış töreni ile başlıyor.
Proje ile ilgili bilgi veren Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Şahin Özcan; “Dernek olarak gençlerimizin aktif hayata katılımlarını önemsiyoruz. Hayata katılırken de bizi biz yapan kültürel ve tarihi mirasımızın iyi bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Tarihinden kopuk bireylerin hayatı anlamlandırmada zorluk çekeceklerinin farkındayız.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın proje çağrısı kapsamında uygulanması kabul edilen projemiz ile ilimize artı değer katmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Proje içeriği hakkında bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Seyfettin Zengin; “Projemiz ile Çorum’da bir ilki gerçekleştireceğiz. Aldığımız bisikletler ile gençlerimize “kral yolu” olarak da bilinen Alaca-Ortaköy hattında geziler yapacağız. Aynı zamanda bölgede bulunan kazı bölgelerine bilgilendirme ziyaretlerimiz olacak. Ayrıca ilimizde bulunan diğer tarihi eserlerimizi de yine bisikletlerimizle gezeceğiz.
İncesu kanyonunda hem gençler arasındaki iletişimi artırmak, hem de ortak değerler etrafında buluşmayı temin için çadır kampımız olacak. Proje kapsamında toplam 10 tur halinde bu gezilerimizi tekrarlayacağız. Her turda 35 gencimiz olacak. Dolaysıyla 350 gencimiz doğrudan proje faaliyetlerimize katılmış olacaklar. Biz daha çok gencimize ulaşmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.





Tır ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Barajlarda doluluk oranları yükseldi
Polisten kaçan sürücüye rekor ceza!
Çorum’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı




