Son Güncelleme: 5 Mayıs 2015 18:10 Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in talimatıyla başlanan ilaçlama çalışmaları hız kesmeden ilçe genelinde devam ediyor.
İlaçlama Hizmeti Ekipleri sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği, kemirgenler gibi vektörlere karşı mücadele ediyor. Sungurlu Belediyesi, Şubat ayında başladığı sinekle mücadele çalışmalarını Mayıs ayında da etkin olarak sürdürüyor.
Belediye ekipleri sineklerin kuluçka yerlerine yaptıkları ilaçlama çalışmaları ile yazın halkı rahatsız eden karasinek ve sivrisineklerin çoğalmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtiler.
Ekipler, mahallelerde sinekle mücadele çalışmaları yaparken, dere yatakları ve durgun su birikintileri de ise sivrisinek ve karasinek yumurtalarını kurutmak için tablet attı. Ayrıca ilçe merkezinden geçen dere yataklarına gübreli alanlara sıvı lavrasit ilaçlaması yapıldığı bildirildi.
Çöp konteynırları, çöp istasyonu, mezbahane ve arıtma tesisinin çevre ilaçlamaları yapıldı diyen belediye yetkilileri, yaz döneminde sineksiz bir Sungurlu için faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladılar.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.