Son Güncelleme: 16 Mayıs 2017 10:54 Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, hedeflerinin çocuklar aracılığıyla üniversite ile toplumu bir araya getirebilmek, çocukları tatil dönemlerinde üniversite içerisindeki bilimsel aktivitelere, çalışmalara yönlendirerek üniversite havasına girmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Üniversitenin sadece eğitim ve araştırma alanındaki çalışmalarla değil misyonu gereği Çorum’a ve bölgesine bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayan birçok etkinliği gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Nurcan Baykam, bunlardan bir tanesinin de
“Çocuk Üniversitesi” olduğunu söyledi.
Projeyle birlikte üniversite ortamında, üniversitenin imkanlarını kullanarak, öğretim görevlileri eşliğinde bilimsel, sanatsal ve sportif aktiviteler gerçekleştirileceğini dile getiren Prof. Dr. Baykam, “Öğrencilerimiz üniversite laboratuvarlarında çalışma ortamı buluyor. Ayrıca sınıflarda üniversitemiz hocaları tarafından eğitim alıyor. Bu süreçte birçok konuda belki kendi okullarında göremeyecekleri sadece üniversite ortamında yaşanabilecek bilimsel çalışmaları bilimsel laboratuvarlardaki deneyleri akademisyenler aracılığı ile öğreniyorlar. Bu öğrenme şekli bir tatil dönemindeki rahatlıkta keyifli bir ortamda oyunlarla süslenerek onlara ilginç gelecek onları heyecanlandıracak şekilde düzenleniyor. Geçtiğimiz yılki programlara bu yıl içerisinde sürprizlerin olacağı ek programlar yapılacak. Programlar geçtiğimiz yıl 7-8 farklı başlıktaydı. Bunlara farklı sürpriz konularda sunulacak. Bilimsel çalışmaların yanı sıra yapılacak müzik, spor, sanatsal aktiviteler olacak. Geçen yıl moleküler biyoloji, kimya laboratuvarı, mikrobiyoloji gibi robotların öğrenmesi robot atölyesi gibi çocukları heyecanlandıran farklı konular işlenmişti. Bu yıl daha farklı konularımız olacak. Örneğin Tıp Fakültesinde kurulan morfoloji laboratuvarında anatomi deneyimleri olacak. Belki de gelecekteki mesleklerinin seçimine bir alt yapı oluşturacağız” dedi.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesine yoğun bir ilginin olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Baykam, “İlk başta projeyi hayata geçirmek için tereddüt ettik. Acaba talep olur mu? Çocuklar tatil sürecinde eğitim almaktan rahatsız olur mu? diye endişelerimiz vardı. Ancak proje sonunda çok üniversitemize yönelik çok sayıda olumlu tepkiler geldi. Aileler uygulamanın bu yılda yapılmasını, çocuklar sürenin uzatılmasını istedi. Çocuklar hem eğlendi, hem öğrendi hem de yeni arkadaşlıklar kurdular” diye konuştu. (İHA)
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.