ÇORUM TİME

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANACAK

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANACAK
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
21 Kasım 2014 - 16:39

Son Güncelleme: 21 Kasım 2014 17:04 1Çorum Valiliği İnsan Hakları Kurulu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle kentte yapılabilecek etkinlikleri belirledi.
Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi: “10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler bünyesinde kabul edilen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesiyle ilgili olarak, Cenevre’de yerleşik BM İnsan Hakları Konseyi’nin Aralık 2007 oturumu sırasında, 10 Aralık 2007 tarihinde İHEB’nin 60. yıldönümü kutlamaları başlatılmış ve her yıl 10 Aralık gününde İnsan Hakları ile ilgili etkinlikler düzenlenmesi öngörülmüştür.
66. yılı kutlanacak olan 10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle, ilimiz İl İnsan Hakları Kurulunun 12.11.2014 tarihinde yapılan toplantısında; başta Hitit Üniversitesi olmak üzere Çorum Baro Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, bugünün anlam ve önemine yaraşır şekilde öğrencilerin ve toplumun bilgilendirilmesi amacıyla tiyatro, konferans-panel, sinevizyon gösterisi, afiş ve pankartlar hazırlanması, sergi, müzik, kompozisyon v.b. etkinliklerin düzenlenmesine, gün nedeniyle cezaevi, nezarethaneler, hastaneler, huzurevi ve yetiştirme yurtları, sevgi evleri vb. insan hak ve ihlalleri olabilecek yerlerin kurul içerisinden kurul başkanının başkanlığında oluşturulacak bir heyetçe ziyaret edilmesine karar verilmiştir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ