Son Güncelleme: 18 Nisan 2015 13:30
Vali Ahmet Kara, Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer’i ziyaret etti.
Ziyarette Özak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Mehmet Özdoğan da hazır bulundu.
Vali Kara 4 ay önce kurulan Dernek çalışmaları hakkında Ezer’den bilgi aldı. Burada yaptığı açıklamada Vali Kara, iş dünyasına her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.
Çorum da göreve başlayalı 7 ayı bulduğunu dile getiren Vali Ahmet Kara, Çorum’un her açıdan çok güzel bir şehir olduğunu derneklerin çalışmaları ile şehri daha iyi noktalara taşıyacaklarını belirtti.
Vali Kara, “İş adamlarımız ve onları bünyesinde bulunduran sizin gibi sivil toplum kuruluşları benim için çok önemli. Her konu da iş adamlarımıza kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açık. Her zaman randevu almadan gelebilirsiniz. Bu güzel şehrin insanları çok çalışkan bende bu şehrin valisi olarak katkı sağlamak istiyorum. Derneğinizin çalışmalarını takip ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar üyelerinizle birlikte yeniden bir araya geliriz” diye konuştu.
HEDEFİMİZ MİLLİ SERMAYE
Şube Başkanı Selahattin Ezer ise derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ezer, MİSİAD olarak yeni kurulmalarına rağmen toplumun tüm kesimleri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve Türkiye genelinde 40 şubeye ulaştıklarını ayrıca 5 dünyada 5 şubelerinin kuruluş işlemlerini tamamladığını söyledi.
Ziyarette milli sermayeye dikkat çeken Ezer, “Dernek olarak milli sermayenin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz milli bir ekonomi, milli bir sanayi, milli bir tarımdır” dedi.
Ezer, “Bu topraklarda doğmuş ve yüzyıllarca alemlere nizam vermiş bir destur olan Ahilik tekrar bu topraklara ölçü olsun diye yola çıktık. Birileri çıkıp; ‘Ben siftah yaptım. Komşum yapmadı. Siz oradan alın.’ desin diye yola çıktık. Gurbette geçim derdine düşmüş mazlumun hakkı yenmesin diye yola çıktık. Büyük Türkiye diye yola çıktık. Yolumuz zor ve meşakkatli olduğu kadar kutludur da. Takdir edersiniz ki böylesi kutlu bir düşünceyi politize etmek mümkün değildir. Bu nedenle MİSİAD bütün partilere eşit uzaklık ve yakınlıktadır. Zaten ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda, buna partizan bir pencereden bakmak büyük bir yanılgıya sebep olacaktır. Belki bunu rakamsal hale getirirsek anlaşılması daha kolay olur. Bakınız ülkemizde faaliyet gösteren 49 bankadan 35’i yabancı menşeli. Değeri 600 milyon₺ olan borsa İstanbul’un %65’i yabancı sermayenin, % 25’i çok uluslu şirketlerin. Halkın elinde kala kala %10 var, oda 15-20 milyon kişinin. 90’lı senelerde 500 bin olan kredi kartı kullanıcısı bugün 54 milyon. Sadece 2013 senesinde bankalara ödenen faiz tutarı 21 milyar₺. Ne demek yirmi bir milyar TL. 7 tane Marmaray, 11 tane Boğaz Köprüsü demek. Devletin, milletin sırtına binmiş bu emperyal sistem, bu faiz lobisi ancak sermayenin millileştirilmesi ile sağlıklı bir yapıya kavuşabilir. Ülkeni nüfusunun %3’ü ülke sermayesinin %80’e hükmediyor. Bu adaletsizliğin giderile bilmesi, bu ülkenin refaha kavuşması, bu sermaye dengesizliği ancak milli politikalarla üreterek aşılabilir. İşte MİSİAD’da bunun için vardır. Bir cümle ile izah gerekse MİSİAD; ‘Yerli Malı Haftasıdır’ denilebilinir. Mezhebi, meşrebi dünya görüşü ne olursa olsun vatan sevdası ile yanan, mazlum derdi ile dertlenen kim varsa MİSİAD çatısı altında kendisine yer bulabilir” diye konuştu.