Son Güncelleme: 27 Eylül 2021 12:08
İstanbul Çorumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı ve eğlence programı yoğun ilgi gördü.
İstanbul’da faaliyet gösteren Çorumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Arnavutköy’de bulunan dernek bahçesinde kahvaltı ve eğlence programı düzenlendi.
Programa Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Şahin, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt, Ondokuzlular Oluşumu Genel Başkanı İbrahim Topbaş, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Gökçe ve Çorumlu dernek başkanları ile İstanbul’da yaşayan Çorumlular katıldı.
Çorumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Korkmazgöz, İstanbul’da Çorum’un büyük bir nüfusa sahip olduğunu belirterek sadece Arnavutköy’de 5 binin üzerinde Çorumlunun yaşadığını söyledi.
Dernek olarak Çorumlu hemşerilerimiz arasında kaynaşmanın sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Korkmazgöz “Yaklaşık 5 yıldır hemşehrilerimizi buluşturmak, kaynaştırmak üzere bu tür faaliyetler içerisindeyiz. Her geçen gün şevkle, ayrı bir hırsla çok daha geniş kapsamlı etkinler düzenlemeye gayret ediyoruz. İstanbul’da, Ankara’da farklı bölgelerde yaşayan hemşehrilerimizle inşallah Çorum’umuzu tanıtım noktasında daha iyi bir yere getirmek için çalışacağız.” dedi.
Ondokuzlular Oluşumu Genel Başkanı İbrahim Topbaş da dernek faaliyetlerinin fedakarlık ve gönüllük isteyen zor işler olduğunu ve dernek faaliyetlerinin daha geniş kitlelere duyurulması açısından her Çorumlunun sorumluluk üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.
BU TÜR BİRLİKTELİKLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
Programda bir konuşma yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Şahin Çorum’un bu tür birlikteliklere ihtiyacı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Derneğimizin katkısı ile bir araya geldiğimiz bu birlikteliklerin kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Öncelikli olarak şu çok önemli ki; bir birey olarak değil bir topluluk olarak biz kavramının memleketimiz adına ve ülkemiz adına ne kadar önemli olduğunu takdir edersiniz. Ortak paydamız Çorum, memleketimiz, memleketimizin kalkınması. İnsanlığın olduğu her yerde biz mutlaka olacağız. Türk olarak olacağız, Çorumlu olarak olacağız. İnşallah çok daha güzel şeyler yapacağız. Çorumlu olarak her zaman her fikre açık olmalıyız. Ancak o zaman bir oluruz. Memleketimize hizmet noktasında gecemizi gündüzümüze katarak bu çalışmalara devam edeceğiz. Ancak bunu hep birlikte yapacağız.”
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Aynı memleketin insanlarını bir araya getiren etkinliklerin önemine değinen Şen “Bu gün burada birçok hemşerimizle görüşme fırsatı bulduk. Daha önce tanışmadığımız hemşerilerimizle tanıştık. Bunlar birlikte olmanın güzellikleri. Ancak İstanbul’da yaşayan Çorumlular arasında bir kopukluk görüyorum, bunu düzeltmemiz lazım. Ayrıca Çorumluların yaşadıkları şehirdeki siyasi oluşumların içerisinde de daha fazla etkin olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim de farklı şehirlerde belediye başkanları, milletvekilleri seçebilmemiz lazım. Bu noktada buradaki derneklerimizin çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.
ÇORUMLULARIN BİRLİK BERABERLİĞİ BÜYÜYOR
Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Gökçe ise ÇORDEF’in ve üye derneklerin düzenlediği etkinlikler sayesinde gönül birliklerinin oluştuğunu ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Çorumluların birlik ve beraberliğinin her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Gökçe “İstanbul’da yaklaşık 100 derneğimiz var. Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 42 derneğin katıldığı bir program düzenledik. Bu gün buradada 25 derneğimiz var. Bunlardan 15 tanesi federasyonumuzun resmi üyesi. Üyelik için başvuruda bulunmuş derneklerimiz var. Onların genel kurullarında tüzük değişikliklerini yapacağız ve yeni katılımlarla birlikte üye dernek sayımız bir yıl içerisinde 50’ye ulaşacak. İnşallah bu birliktelikle hedefimiz Çorum’u tanıtmak, Çorum’un kalkınmasına katkı sağlamaktır” dedi.
Kahvaltının ardından Çorumlu sanatçıların yer aldığı eğlence programı düzenlendi. Programda Çorumlu Zübeyir, Çorumlu Ziya, Songül, Serkan Bardak, Bülent Özkömürcü ve Habibe Bozkır sahne aldı.
Çorumlu sanatçılar Türk Halk Müziği, oyun havaları ve şiir dinletileri ile unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Programda davul zurna ekibi de halk oyunları ile yer aldı.