Son Güncelleme: 16 Aralık 2013 19:58 Çorum’un Iskilip ilçesinde A.Y. adına kayıtlı 19 FD 189 plakalı traktöre ait çalınan römork yapılan çalışmalar sonucunda bulunarak sahibine teslim edildi.
Çorum Iskilip Ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipleri, römorku bulmak için ilçe genelinde bulunan bütün kamera kayıtlarını detaylı bir şekilde inceledi. Inceleme sonucunda A.Y. adına kayıtlı römorku çalan şüpheli kişiler kameralardan tespit edildi. Şüpheliler, ikamet yerleri olan Iskilip’in Kurusuray köyünde ve Kastamonu’nun Tosya ilçesinin Mısmılağaç köyünde yakalanarak ilçeye getirildi.
Şüpheliler çapraz sorguya alındı. Çapraz sorguda Z.K., suçlamaları reddederken A.Y., Z.K.’nın isteği üzerine römorku çaldıklarını ve Bayat ilçesinde M.G.’ye sattıklarını, hırsızlık olayından dolayı çok pişman olduğunu ifade etti. Bunun üzerine asayiş ekipleri römorku bulup sahibi A.Y.’ye teslim etti. Adliyeye sevk edilen M.G. adlı römorku satın alan kişi ifadesi sonrasında serbest bırakıldı. Römorku çalan Tosya Mısmılağaç köyü muhtarı A.Y. ile Z.K. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, Muhtar A.Y.’nin eşi kararı duyduktan sonra mahkeme salonunda sinir krizleri geçirdi.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.