Son Güncelleme: 19 Şubat 2018 07:55 Geçtiğimiz öğretim yılında okul öncesinde kodlama çalışmalarını başlatarak bir ilki gerçekleştiren Ulukavak Anaokulunda, bu yıl da STEM uygulamaları başlatıldı. Böylece kodlama ve robotik kodlama etkinlikleri ile STEM yaklaşımının okul öncesi eğitimde de uygulanabileceği gösterildi. Avrupa’da STEM eğitiminin yaygınlaştırılması için gerçekleştirilen Avrupa Okul Ağlarının desteklediği From Scientix To STEM adlı e-Twinning projesine katılan okul öğretmenleri, proje kapsamında STEM etkinliklerini mevcut okul öncesi müfredatı kapsamında uygulamaları gereken etkinliklere entegre ediyor. Proje ile tüm Avrupa ülkelerini kapsayan STEM etkinliklerine katılma fırsatı bulan öğretmenler, böylece STEM konusunda Avrupa ile eşgüdümlü ilerleme sağlıyor.
STEM, Bilim (Science), Teknoloji, Mühendislik (Engineering) ve Matematik kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşan, sanatı, müziği, kodlama ve robotik kodlamayı da içine alan, bütünleştirilmiş bir programla eğitim vermeyi hedefleyen bir eğitim yaklaşımı. “STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem.
BİLİME YÖN VEREN KADINLARI TANITILDI
From Scientix To STEM adlı proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle, önce öğrencilere dünyada önemli buluşlara imza atarak bilim tarihine damga vuran bilim kadınlarını tanıtıldı, sonra da onlardan küçük bilim adamları ve küçük bilim kadınları olmalarını istenildi. 11-12 Şubat Dünya Bilim Kadınları günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere, günlük hayatta kullanılan bütün araçların, uzun süren bilimsel çalışmaların bir ürünü olduğu gösterilmeye çalışıldı.