Son Güncelleme: 16 Nisan 2014 16:38
Çorum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocaklı, üniversitelerdeki akademisyenlerin sanayicilere koçluk yapmasını istediklerini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocaklı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’nin konuğu oldu. İş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Ocaklı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri, bakanlığa bağlı kuruluşlar ve kurumun vizyonu ve 2023 hedefleri hakkında açıklamada bulundu.
Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesi (SAN-TEZ) programının üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek katma değer oluşturulmasını amaçladığını dile getiren Ocaklı, sanayicilerden SANTEZ programına proje hazırlamalarını istedi.
SANTEZ programına sağlanan hibe destekleri hakkında da bilgi veren Ocaklı, proje ortağı firma küçük işletme hibe desteklerinin yüzde 85’i, orta büyüklükteki işletmelerde yüzde 75’inin büyük işletmelerde yüzde 65’i bakanlıkça hibe desteği sağlanacağını açıkladı. Ürüne dönüşebilecek projelere destek verdiklerini açıklayan Ocaklı, amaçlarının ülkenin cari açığı kapatmak olduğunun altını çizdi.
Üniversite sanayi entegrasyonunu önemsediklerini vurgulayan Ocak, “Bugün baktığımızda ailelerimizin hekimleri var. Bizde her bir işletmemizin birer hocası olmasını istiyoruz. İşletmelerimiz akademisyenlerimizle birlikte çalışacak ve yaşanan sorunlara birlikte çözüm üretecekler. Akademisyenlerimiz üretimde farklılık oluşturacak. Sanayicimizin tecrübesiyle bilgi birikimini harmanlayıp proje hazırlayacak. Ve bu projeyi ürün haline getirecek. Ürüne dönüşebilecek projelere destek veriyoruz. Amacımız ülkedeki cari açığın kapatılmasına katkıda bulunmak. İşletmelerimiz akademisyenlerimizle birlikte çalıştıklarında bakış açıları değişecek” dedi.
Türkiye’nin 2023 vizyonuna ilişkin de açıklamada bulunan Ocaklı, “Türkiye’nin 2023 vizyonu belli. Bu vizyon kapsamında dünyada gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına girerek 2023 yılına kadar ihracatının 500 milyar dolara çıkması, yıllık GSYİH’in de 2 trilyon dolara yükseltilmesi, yüksek tekonolji ürünlerin ihracattaki payının yüzde 20’ye çıkarılması, GsYİH’in içinde Ar-Ge’ye ayrılan payın yüzde 3’e çıkarılması, kişi başına milli gelirin yıllık 25 bin dolara yükseltilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.
MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocaklı’ya sunumundan dolayı teşekkür ederek, MÜSİAD olarak amaçlarının Çorum’u daha ileriye taşımak olduğunu belirtti.