ÇORUM TİME

OY VE ÖTESİ ÇORUM’DA OYLARA SAHİP ÇIKACAK

OY VE ÖTESİ ÇORUM’DA OYLARA SAHİP ÇIKACAK
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
26 Mayıs 2015 - 8:53

Son Güncelleme: 26 Mayıs 2015 09:02 Av.Can Emre KakaçTamamı gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız gençlerden oluşan Oy ve Ötesi grubu, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel geçimlerinin şeffaf ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için Çorum’da sandık nöbeti tutacak.

Seçimlerin demokratik şartlar altında geçmesi için sivil denetim hedefiyle yola çıkan grubun Çorum Koordinatörü Can Emre Kakaç, 7 Haziran seçimleri için Çorum’da da çalışmalarının devam etitğini belirterek hedeflerinin bütün sandıklarda gönüllü bulundurmak ve ve bütün tutanaklara ulaşmak olduğunu açıkladı

Oy ve Ötesi hareketinin gönüllülük esasına dayandığını belirten Avukat Can Emre Kakaç Oy ve ötesinin 30 Mart yerel seçimlerinde iyi bir sınav verdiğini belirterek ‘’ Sandık başındakilerin kullanacağı inisiyatif; ve tutanaklarda bilinçli veya bilinçsiz yapılabilecek hatalardan kaynaklanan farklılıkların boyutu seçim sonucuyla ilgili büyük şeyleri değiştiriyor mu? Her bir sandıkta tespit edilen 3 hatalı oy Türkiye toplamında geçerli veya geçersiz %1 ‘e denk geldiğini biliyor musunuz? Bu tanıma göre 7 Haziran seçimi kritik. Yüzde 10 baraj hedefinden 330 milletvekili hedefine kadar siyasi partilerin çok ince hesaplara dayanan farklı hedefleri var. Birçok ilde milletvekili değişme oranları çok küçük oy farklarına dayanıyor. Dolayısıyla bu seçimde sandık güvenliği, doğru oy verme ve sayım süreçleri tüm siyasi partiler ve seçmen için çok önemli. O yüzden de bu organizasyonu gücümüz yettiği kadar yaymaya çalışıyoruz. Oy benim! Saymak da görevim.” ifadelerini kullandı.

Seçim günü boyunca sandıkları takip edeceklerini belirten Can Emre Kakaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Oy kullanma ve sayımı sırasında olanlar. Bu yaşlı seçmenlere refakat edilmesinden tutun da okuma-yazma bilmeyenlerle kabin alanına girilmesi ve pusulaların fotoğrafının çekilmesine kadar, ayrıca olmaması gereken şeylerin engellenmesi –A partisine giden oyun B partisine yazılması, geçerli/geçersiz oy tartışmaları sırasında sandığa daha hakim olan siyasi partinin inisiyatif kullanabilir durumda olması- gibi durumlara biz siyasi partilerden bağımsız olarak ve yasaya dayanarak müdahil oluyoruz.”

Can Emre Kakaç Oy ve Ötesi hareketi olarak 7 Haziran için 45 şehirde/ilçede organize bir şekilde çalışacaklarını bu şehirlerden bir tanesinin de Çorum Merkez İlçede olacağını belirten Kakaç 298 sayılı Seçim Kanunu ve ilgili genelgelere göre Oy ve Ötesi gönüllülerinin sandıktaki varlığı müşahitlik üzerinden yürüyebilir ve Seçim Kanunu müşahitlik görevini ve hakkını siyasi partilere veriyor. Bizlerde kanun gereği sandık müşahiti olmak için siyasi partilerin müşahit kartlarına ihtiyaç duyuyoruz bu sebepten dolayı siyasi partilerden müşahitlik kontenjanları alıyoruz yani partilerden müşahit kartlarını istiyoruz , aldığımız bu müşahitlik kartlarından bir havuz oluşturuyoruz

gönüllülerimiz oluşturduğumuz bu müşahitlik havuzundan dilediği kartı alarak bu şekilde sandıklarda gönüllü müşahit oluyorlar. Sandıklarda siyasi bağımsız olarak görev almak için yapmanız gereken çok kolay , sandik.oyveotesi.org internet sitesine girerek Çorum için gönüllü olabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ