ÇORUM TİME

SAVUNMA SANAYİ BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, Savunma Sanayii Başkan Yardımcılığına atanan hemşehrimiz Muhsin Dere’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKAN YARDIMCISI OLDU
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
25 Temmuz 2018 - 11:39

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2018 11:39 Sungurlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muammer Çuhacı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Akkaş, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) savunma sanayi yatırımlarının yapılması konusunda Dere’den destek istedi. Son dönemde geliştirilen yerli ve milli ürünlerle adından sıkça söz ettiren Savunma Sanayii Müsteşarlığının yeni dönemde Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürülerek doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlandığını belirten TSO Başkanı Behiç Akkaş, “Yerli ve milli bir savunma sanayiinin oluşturulması, savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılması konusunda ülkemizin önemli kurumlarından birisi olan Savunma Sanayii Müsteşarlığı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürüldü. Kararnameye göre, Altay Tankı, Atak Helikopteri, HÜRKUŞ Uçağı, Milli Muharip Savaş Uçağı, İHA ve SİHA projeleri gibi ülkemiz açısından birçok kritik projeyi yürüten Başkanlık gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin yürütülmesinden Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu olacak. Savunma Sanayii ile yakından ilgilendiği bilinen Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde görevine devam edecek Başkanlık; ülkemizin savunma alanında dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için çalışmalarına hız verecek.
Bu sırada, Savunma Sanayiinde Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten hemşehrimiz Muhsin Dere, yeni dönemde Savunma Sanayii Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ

Jojobet GirişcasibomJojobetCasibom GirişCasibom GirişmarsbahisJojobet