ÇORUM TİME

TIP FAKÜLTELERİ FARKLIDIR

TIP FAKÜLTELERİ FARKLIDIR
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
22 Ekim 2014 - 10:40

Son Güncelleme: 22 Ekim 2014 10:40 5

6

7

8Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği işbirliğinde ‘İnfeksiyon Kontrol Ekibinin karşılaştığı sorunlara olgular eşliğinde çözüm yaklaşımları’ konulu bölge toplantısı düzenlendi.
Anitta Otel’de düzenlenen toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği yöneticileri ve davetliler katıldı. Programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı açılış konuşması yaptı.
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Tıp Fakülteleri’nin diğer fakültelerden farklı olduğunu belirterek, Tıp Fakültelerinin birinci görevinin hizmet olduğunu, vatandaşlara sağlık hizmeti vermekle yükümlü olduğunu söyledi.
‘İnfeksiyon Kontrol Ekibinin karşılaştığı sorunlara olgular eşliğinde çözüm yaklaşımları’ konulu bölge toplantısında konuşan Dolapçı, hastane ile Tıp Fakültesi arasında güzel bir işbirliği yakalandığını ve başarılı çalışmalar yapıldığını 2016 yılında da Tıp Fakültesi öğrencilerinin burada eğitimine başlayacağını vurguladı.
Öte yandan istatistiklere bakıldığı zaman Çorum’un Samsun ve Ankara’ya yakın olduğunu ve hasta sevklerinin çok olduğu bir il iken sevklerin yapılan çalışmalar ile azaldığını dile getiren Dolapçı, “Hastanemizde yapılmayan müdahale bir işlem neredeyse kalmadı. Bu tabi Tıp Fakültesi’nin ivmesi ile oldu. Gelen hocalarımız ile oldu. Çok iyi bir işbirliği yakaladık” dedi. Dolapçı, konuşmasında şunları söyledi: “Hastanemizle çok güzel bir işbirliği yakaladık. Genel sekreterliğin çok güzel destekleri var. Tıp Fakültelerinin diğer fakültelerden farklılığı var. Tıp Fakültelerinin birinci görevlerinden biri de hizmettir. Biz vatandaşlara sağlık hizmeti vermekle yükümlüyüz. Diğer taraftan eğitim yükümlülüğümüz var.
Öğrencileri, asistanları kendimizi eğitmekle yükümlüyüz. Sürekli tıp eğitimi çok önemli yani bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor. Bunların hepsi Tıp Fakültelerinin görevleri arasındadır. Hastanemiz ile Tıp Fakültesi kurulduktan sonra sağlık hizmeti alanında çok büyük aşamalar oldu. İstatistiklerimize baktığımız zaman Çorum Samsun’a yakın Ankara’ya yakın.
Hasta sevklerinin çok olduğu bir il iken sevklerimiz çok azaldı. Hastanemizde yapılmayan müdahale bir işlem neredeyse kalmadı. Bu tabi Tıp Fakültesi’nin ivmesi ile oldu. Gelen hocalarımız ile oldu. Çok iyi bir işbirliği yakaladık.
Hastanedeki doktorlarımız ile birlikte. Asistanlarımız başladı. Yani sonuç olarak mezuniyet sonrası eğitim vermeye başladık. Bir tek öğrencilerimiz kaldı. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz için büyük bir çaba ile uğraşıyoruz aksilik olmaz ise 2016 yılında Tıp Fakültesi öğrencilerimiz burada eğitimine başlayacak.
Hizmet içi eğitim konusunda da Tıp Fakültesi ile hastanemiz arasında büyük bir işbirliği var. Çok büyük toplantılar sempozyumlar yaptık.
Çorum’daki sivil toplum örgütleri ile de birlikte ortak çalışmalarımız oluyor.
Vatandaşından kopuk olmayan vatandaş ile iç içe olan hekimlerin birlikte çalıştığı bir fakülte kurmayı hedefliyoruz ve bunun için de elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.”
Oturum Başkanlığını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Serhat Ünal’ın yaptığı toplantıda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Derya Yapar ‘Olgu’, Yıldırım Bayazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Rahmet Güner, ‘Yoğun bakım ünitesinde izolasyon önlemleri’ hakkında, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Özlem Akdoğan ‘Olgu’ hakkında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şaban Esen, ‘Ameliyathane temizliği’ hakkında, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Hemyire Işık Yalçın ‘Olgu’ hakkında, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hemşire Kezban Hamdemir, ‘VIP önlemek için alınacak önlemler’ hakkında bilgiler aktardı. Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Bölge Toplantısı, Prof. Dr. Rahmet Güner, Prof. Dr. Şaban Esen ve Hemşire Kezban Hamdemir’e yöneltilen interaktif soru-cevap ve tartışma ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ