ÇORUM TİME

TSE 2014’Ü GÖZETİM VE DENETİM YILI İLAN ETTİ

TSE 2014’Ü GÖZETİM VE DENETİM YILI İLAN ETTİ
Çorum Time Haber Hattı 333 01 20( [email protected] )
21 Nisan 2014 - 14:05

Son Güncelleme: 21 Nisan 2014 14:05 5d56372d6f06ad11d7fabaf69369e3f2-bd-normalTürk Standartları Enstitüsü (TSE) Çukurova Bölge Koordinatörü Uğur Özdeniz, 2014 yılını gözetim ve muayene yılı olacağını söyledi. Özdeniz, milli bir kuruluş olan TSE’nin, ülkemizde standartları belirleyen ve bu standartlar doğrultusunda yurt içi ve yurtdışı belgelendirme ve sertifika hizmetinin yanı sıra test-muayene ve kalibrasyon, gözetim ve personel eğitimi gibi hizmetler veren bir kurum olduğunu, yatırımlarının devam ettiğini vurguladı.
TSE Çorum Belgelendirme Müdürü Arslan Karaköse ile birlikte Odamızı ziyaret eden Uğur Özdeniz, kurumun çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.
Türk Standartları Enstitüsü’nün 132 Sayılı Kanun ile kurulduğunu belirten Uğur Özdeniz, özerk bir yapıya sahip olan TSE’nin TÜRKAK tarafından akredite olduğunu aktardı. TSE’nin, ülkemiz ticaret ve sanayisine sağladığı faydaları ve güvenilirliğiyle, ekonomimizin küresel ekonomideki rekabet gücünü arttırdığını ifade eden Özdeniz, “Milli bir kuruluşumuz olan TSE’nin hizmetlerinin ülkemiz sanayicileri tarafından tercih edilmesi, büyük önem arz etmektedir. Özellikle yabancı belgelendirme kuruluşlarının uygunluk değerlendirmesi hizmetinin karşılığında ödenen hizmet bedelleri, paramızın döviz olarak yurt dışına gitmesine yol açmaktadır. Milli gelirimizin yurt dışına çıkmasını engellemek için sanayicilerimiz ve ticaret erbaplarımızın TSE’nin hizmetlerini tercih etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. TSE bu nedenle kurulmuş milli bir kuruluştur ve verdiği hizmetler bu nedenle önemlidir. Buradan hareketle 2014 yılını gözetim ve muayene yılı olarak görmekteyiz” dedi.
TÜRKKAK’tan akredite olmuş; A Tipi Muayene ve gözetim kuruluşu olarak TSE’nin ülkemizdeki 30 ilde 151 ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığı protokoller çerçevesinde 81.443 adet asansörün gözetimini gerçekleştirdiklerini belirten Özdeniz, “Enstitümüzün bu alanda vermekte olduğu hizmetin kalitesine ve Enstitümüze duyulan güven; ilgili Bakanlık, ilgili idareler ve kamuoyu nezdinde sık sık dile getirilmekte, Enstitümüz asansör yıllık kontrol faaliyetleri konusunda lider A Tipi Muayene Kuruluşu olarak görülmektedir” dedi.
“Ülkemizdeki akaryakıt ve LPG satış istasyonlarında ve binalarda bulunan topraklama, paratoner, katodik koruma konusunda yönetmeliğe uygun bir şekilde muayene hizmeti yapılmaktadır. Bununla ilgili LPG, akaryakıt dağıtımı yapan şirketlerle iş birliği protokolü yaparak gözetim hizmetlerimize devam ediyoruz.
Ülkemizde şeker fabrikaları, maden ocakları, enerji üretim tesisleri, mağazalar, alışveriş merkezleri gibi kuruluş ve tesislerin gözetim hizmetlerini de üstlenmiş bulunmaktayız.
Gözetim ve muayene hizmetlerimiz özellikle ithalat-ihracat yapan firmaların yükleme öncesi ve sonrasında yapılan muayeneler, piyasa gözetimi, tedarikçilerin değerlendirilmesi hizmetlerini de kapsamaktadır. Enstitü olarak iç ve dış ticaret yapan firmalarımızın bu konuda gözetim ve muayene hizmetlerini yapmayı talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
İŞ DÜNYASI, TSE HİZMETLERİNDEN YARARLANMALI
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ülkemiz ekonomisinin en büyük sorunu olan cari açığın kapatılmasında yerli imkanların kullanılmasının önemli rol üstlendiğini belirterek, iş dünyasını TSE’nin gözetim ve muayene hizmetlerinden yararlanmaya davet etti. Başaranhıncal, ziyaretlerinden dolayı Uğur Özdeniz ve Arslan Karaköse’ye teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        ÇORUM'UN EN BÜYÜK HABER SİTESİ