Son Güncelleme: 2 Ocak 2020 13:00 CHP Çorum Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, Gazi, İnönü, Bahabey ve Dr. İlhan Gürel Caddelerinde ücretli otopark sistemine geçileceği konusu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak uygulamayı eleştirdi. Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin şehrimizin bazı caddelerine tekrardan paralı otopark uygulamasına geçmesi kabul edilebilir bir tutum değildir dedi. İşte CHP Çorum Belediye Meclisi Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz’ın o açıklaması:
Hayaldi gerçek oldu….
Yıl 2011
Gazi Caddesinde otopark krizi. Ücret ödenmeyen araçların tekerlerine kilit takılıyor.
Yıl 2016
Çorum’da trafik Komisyonu kararı ile Gazi ve İnönü caddelerinde park yasağı uygulaması geldi.
Yıl 2016
Otopark yine kavga çıkardı
Yıl 2016
Çorum’da CHP’li Başkana Otopark Ücreti Nedeniyle Sopalı Saldırı
Yıl 2017
Çorum Belediyesi’nden yeni yol ve otopark çalışmaları
Yıl 2017
Çorum Belediyesi, şehir için trafiğini rahatlatmak için Karakeçili, Üçtutlar, Ulukavak, Çepni, Çöplü ve Kunduzhan olmak üzere toplam 6 mahalleyi kapsayan yol projesi üzerinde çalışmalarını sürdüren Çorum belediyesi bu kapsamda üç farklı bölgede yeni yol yapacak.
Yıl 2017
Şehir trafiği rahatlatmak için Belediye-Emniyet el ele
Yıl 2019
Caddelerde Paralı Park Sistemi Geri Geliyor.
Çorum Belediyesi şehrimizin bazı caddelerine tekrardan paralı otopark uygulamasına geçmesi kabul edilebilir bir tutum değildir. Şehrin trafik sorununu ana caddelere park yapan sürücülerden para alarak çözeceğini sanan belediye yönetimi adeta caddelere de araç olmazsa trafik de olmaz anlayışı ile hareket etmektedir. Şehirdeki trafik sorununu bilimsel akılcı yöntemler uygulayarak çözmek yerine adeta caddeleri rant alanına çevirme gayreti içine girilmiştir. Esnafımızın sorunları, bu konudaki talep ve istekleri dikkate alınmadan 8-9 yıl öncesinin uygulamasına geri dönmek vatandaşa zaman kaybettirmek ve oyalamaktan başka bir çözüm değildir. Bu konunun muhatapları olan tüm kurum ve Gazi Caddesi esnafı kardeşlerimizle istişare edilerek kalıcı bir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Geçmişin hatalı uygulamalarına dönmekle trafik sorunu çözülmüş olmayacak.