Son Güncelleme: 13 Mart 2017 11:04 Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi ile Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) bünyesinde yer alan Çorum Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Üniversitede öğrenim görmeye gelen uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Uluslararası öğrencilerle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve bunlara ilişkin çözümlerin ele alındığı toplantıya UDEF temsilcileri, ÇUDER yönetimi ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı. Hitit Üniversitesi Rektörüm Prof. Dr. Reha Metin Alkan da öğrencilerin pek çoğunun geldiği ülkelerle bir gönül bağı, bir tarih bağı olduğunu belirterek ortak çok yönümüzün ve yapılacak çok çalışmanın olduğunu vurguladı. Kişisel hayatta maddiyatın ya da kariyerin çok önemli olamayabileceğini ancak ülke olarak bakıldığında ekonomik anlamda güçlü olunması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Ekonomik olarak güçlü değilseniz gerçekten dünyada küresel ve söz sahibi olmanız çok kolay değil.
Şuan hemen hemen her ülkeye vizesiz bir şekilde gidebilir bir hale geldik. Sebebi ise gerçekten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ekibi ile birlikte yapılan çalışmalara baktığınız zaman Türkiye ekonomik, siyasi olarak söz sahibi oldu ve artık kuralları belirleyen ülke haline geldi. Güçlenmenin karşılığında düşmanlarınızda artıyor. Buna hazırlıklı olmak da milli uçağınızın, milli yazılımınızın, milli insanınızın olmasını gerektirir” dedi. 50 civarında çalışanı olan whatsapp firmasının marka değerinin 30-40 milyar dolar arasında, binlerce çalışanı olan Türk Hava Yolları’nın ise 5 milyar dolar civarında marka değeri olduğu bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyadaki her şeyin, teknolojinin, bilimle, inovasyonla ve Ar-Ge ile ortaya çıktığını belirterek “Gerçekten küresel güç olmak istiyorsanız, gerçekten güç olmak istiyorsanız özellikle ekonomik olarak olmak üzere her anlamda güçlü olmak zorundasınız” dedi.
Sadece ülkemizin değil öğrencilerin geldiği coğrafyaların da aynı kadere sahip olduğunu ve aynı gelecek kaygısına sahip olmamız gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hepimiz aynıyız. Beraber hareket etmekten başka çaremizde bulunmamakta. O yüzden burada bulunma sebebinizi çok önemli bir misyon olarak düşünün. Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesinde ‘Kim var denilince sağına ve soluna bakmadan ben varım diyerek bir adım öne çıkan bir gençlik’ tarifi var. Gerçekten bunu söyleyebilmemiz lazım. Çünkü dünyayı değiştirmek istiyorsak bizlere çok düşüyor. Dünyada elimizin dokunması gereken çok insan var” dedi.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.