Son Güncelleme: 2 Aralık 2014 14:32
Akademik birim ziyaretlerini devam ettiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.
Gerçekleştirilen toplantı öncesinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul, fakültedeki öğretim elemanlarının başarılı çalışmalara imza attıklarını, Rektör Alkan’ın destekleri ile bundan sonrasında da bu çalışmaların daha da artarak devam edeceğini ifade etti.
Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla genel durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Alkan, bu tür toplantıları çok önemsediğini dile getirerek, üniversitede gerçekleştirilen projeler ile yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundu.
Tüm öğretim elemanlarına daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayarak en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üst yapı çalışmaları, HÜBTUAM, TEKNOKENT hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversitenin sadece merkezde değil, ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmeye ve sonuçlar alınmaya başlandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, Alaca Meslek Yüksekokulu ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarımızın büyük bir hızla devam ettiğini belirtti.
Üniversitenin eğitim birimlerinin bilimsel araştırma, laboratuvar ve eğitim altyapılarını güçlendirmek, altyapı eksiklerini hızla gidermek amacıyla verilen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteklerinin artarak devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, yurt dışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklere de dikkat çekerek yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini belirtti.
Üniversitenin hemen her alanda büyük gelişmeler kat ettiğini, tüm bunların Üniversitemizde oluşturulan sinerjinin ve hep birlikte sarf edilen yoğun gayretlerin sonucunda meydana geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm öğretim elemanlarımıza gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.