Son Güncelleme: 20 Haziran 2014 15:35
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Samsun İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yerel Medya Bilgilendirme Toplantısı’ dün Çorum’da gerçekleşti…
Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğinde gerçekleşen toplantı İkinci Bahar Lokantası’nda yapıldı.
BYEGM Samsun İl Müdürü İlhan Sunar, Basın Merkezi Sorumlusu Harun Üstün ve Mütercim Muharrem Öztürk’ün konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Bolluk, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Öztürk, Mustafa Demirer, Murat Özülke, Servet Seyfettin Mete, Cemiyet üyesi basın-yayın kuruluşlarının sahipleri ile temsilcileri katıldı.
Devlet Enformasyon Sistemi (DES), Basın Kartı başvuruları ve anket çalışmaları gibi konuların ele alındığı toplantının açış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, Çorum yerel medyası hakkında BYEGM yetkililerine bilgiler verdi. Yapılan sunumların ardından söz alan BYEGM İl Müdürü İlhan Sunar ise bölge müdürlüğü konumundaki kurumlarının Samsun’un yanı sıra Çorum, Amasya, Ordu, Sinop ve Tokat illerindeki basın kuruluşlarına hizmet verdiğini söyledi. Kurumsal çalışmaları hakkında bilgiler veren İlhan Sunar, Çorumlu basın mensuplarının sorularını da cevapladı. BYEGM hizmetleriyle ilgili bilgi paylaşımının sağlandığı toplantı yemekle sona erdi.
MEDYA DİJİTAL ORTAMA TAŞINIYOR
Devlet Enformasyon Sistemi (DES) Çorum’da düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğindeki toplantıda konuşan BYEGM Samsun İl Müdürü İlhan Sunar, “Yerel medya, DES sayesinde dijital ortama aktarılıyor” dedi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sistem hakkında bilgi veren İlhan Sunar, yerel basının dijital mecraya aktarılması çalışmalarını anlattı. Türkiye çapında tüm gazete, dergi, televizyon, radyo ve internet medyasına ilişkin bilgileri de güncellediklerini belirten Sunar, kamu kurumlarının DES sayesinde tüm yayınları dijital ortamda takip edebildiklerini kaydetti. DES platformunun kamu ile medya ve dolayısıyla halk arasında dijital bir köprü vazifesi gördüğüne işaret eden Sunar, yerel basına yönelik uyguladıkları anket çalışması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yerel medyanın dijital ortama aktarılması hususunda toplantıda yapılan açıklamalarda ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Basılı ortamda yayın yapan süreli yayınların basılan her sayısından iki nüshasının, Basın Kartı Yönetmeliği uyarınca Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi uygulamasına son verildi.
Bunun yerine, basılı ortamda yayımlanan sayıların, Teknik Bilgi doğrultusunda ‘PDF’ formatında Devlet Enformasyon Sistemi’ne (DES) yüklenmesi gerekiyor. Bu hususta geçiş dönemi için üç aylık bir süre belirlendi. Süre sonunda elektronik ortamda gönderim kuralına uymayan süreli yayınlardan kart taşıyanların basın kartlarının iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendiriliyor. Basılan her sayının bir nüshasının İl Müdürlüklerine gönderilmesi uygulaması ise devam ediyor. Gazete ve dergilerin, elektronik ortamda ‘PDF’ formatında DES’e yüklenmesi ile ilgili Teknik Bilgi’yi düzenlediğimiz bilgilendirme toplantıları ile bölgemizdeki basın kuruluşlarının temsilcileriyle paylaşıyoruz.”